Udland

FN-chef mødes for første gang med Syriens oprørsleder

Samtalerne mellem Ban Ki-moon og oppositionschefen vil sandsynligvis ophidse Assad-regimet.

FN-chef mødes for første gang med Syriens oprørsleder

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, holdt lørdag sit første møde med lederen af Syriens oppositionskoalition i et forsøg på at presse på for en fredskonference om Syrien.

Ahmad Jarba har ifølge en talsmand for FN sagt, at han ønsker at sende en delegation af sted til den konference, som formentlig vil finde sted i Genève i løbet af november.

Mødet mellem lederen af Syriens Nationale Koalition og FN-chefen vil sandsynligvis ophidse det syriske regime med præsident Bashar al-Assad i spidsen.

For første gang siden borgerkrigen begyndte for omkring to og et halvt år siden blev FN's Sikkerhedsråd natten til lørdag dansk tid enige om en Syrien-resolution. Den skal tvinge Assad til at skaffe sig af med sine kemiske våben.

Syrien-resolutionen er blevet forhandlet på plads efter angrebet med kemiske våben ved Damaskus i august. Her blev hundredvis af børn og voksne slået ihjel med giftgasser.

Syriens FN-udsending, Bashar Ja'afari, sagde efter afstemningen i Sikkerhedsrådet, at også Assads styre var fast besluttet på at deltage i en fredskonference, hvis den bliver til noget i november.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst