Udland

FN-chef oprørt over soldaterdrab i Darfur

Afrikansk FN-styrke har lidt det største tab i Sudans uroplagede region i flere år. Syv er blevet slået ihjel.

FN-chef oprørt over soldaterdrab i Darfur

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, er forarget over, at syv fredsbevarende soldater lørdag blev dræbt i et bagholdsangreb i Darfur.

De syv personer, der alle er fra Tanzania, blev slået ihjel af ukendte gerningsmænd nær Nyala i den sydlige del af Sudan. 17 soldater og politifolk blev såret.

Det er det seneste i en række angreb på FN i den uroplagede provins. Og det er det største tab, som den afrikanske FN-styrke Unamid har haft i de fem år, som styrken har opereret i området.

- Generalsekretæren er oprørt over det dødelige angreb mod fredsbevarende soldater, siger Ban Ki-moons talsmand, Martin Nesirky.

- Han fordømmer dette afskyelige angreb på Unamid, det tredje på tre uger, og forventer, at den sudanesiske regering vil handle hurtigt for at retsforfølge gerningsmændene, tilføjer han.

Ban Ki-moon "udtrykker sin dybeste medfølelse" over for de pårørende i Tanzania - et land, der har ydet et stort bidrag til den afrikanske styrke i Darfur.

Unamid har flere end 19.500 soldater og politifolk i regionen, hvor et oprør mod regeringen, som begyndte for omkring et årti siden, ifølge FN har kostet mere end 300.000 mennesker livet.

Over 40 soldater fra Unamid er siden 2007 dræbt under sammenstød i Darfur.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.