Udland

FN er klar til at køre nødhjælp ud til syrerne igen

Efter angrebet mod en nødhjælpskonvoj mandag aften er FN klar til at levere hjælp til Syriens belejrede byer.

Men drive a motorcycle near a damaged aid truck after an airstrike on the rebel held Urm al-Kubra town Foto: Reuters/Ammar Abdullah

Men drive a motorcycle near a damaged aid truck after an airstrike on the rebel held Urm al-Kubra town Foto: Reuters/Ammar Abdullah

Kun et døgns tid efter, at FN besluttede at suspendere alle landtransporter af nødhjælp til Syrien, melder organisationen sig igen klar til at sætte nødhjælpskonvojerne i gang.

Arbejdet blev indstillet efter et angreb mandag aften mod en konvoj bestående af 31 lastbiler, der skulle køre nødhjælp til Aleppo. 20 mennesker blev dræbt og 18 lastbiler ødelagt.

- Forberedelserne af konvojerne er nu genoptaget, og vi er klar til at levere hjælp til de belejrede og vanskeligt tilgængelige områder snarest muligt, lyder det i en meddelelse fra FN's kontor for koordination af nødhjælp, OCHA.

Angrebet mandag aften fandt sted, netop som mad, medicin og andre fornødenheder var ved at blive læsset af lastbilerne ved et lagerlokale i Aleppo-provinsen.

Blandt de dræbte er medarbejdere fra hjælpeorganisationen Syrisk Røde Halvmåne og flere frivillige.

Nødhjælpskonvojen havde ventet omkring en uge på at få de nødvendige tilladelser til at kunne køre ind med nødhjælp fra den tyrkiske grænse til Aleppo.

Den omfattede lastbiler fra FN, Røde Kors og Røde Halvmåne.

USA giver Syriens regering og Rusland skylden for angrebet.

Den mistanke bestyrkes af, at Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at angrebet kom fra luften. Det peger i retning af, at syriske eller russiske fly stod bag.

Derimod antyder Rusland onsdag, at USA muligvis står bag angrebet, fordi der ifølge russerne fløj et ubemandet amerikansk dronefly i luften over det pågældende sted omkring den tid, hvor angrebet fandt sted.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.