Udland

FN-mægler: Assad åbner døren på klem til dialog

Syriens regering vil gerne i dialog med oppositionen for at finde en fredelig løsning, siger Lakhdar Brahimi.

FN-mægler: Assad åbner døren på klem til dialog

Præsident Bashar al-Assad er klar til at indgå en dialog for at finde en fredelig udgang på den snart to år lange borgerkrig i Syrien.

Det oplyser FN's og Den Arabiske Ligas særlige udsending, Lakhdar Brahimi, der skal forsøge at mægle mellem parterne i den blodige konflikt.

- Vi tror på, at hvis dialogen mellem oppositionen og en acceptabel delegation fra den syriske regering begynder på FN's kontorer, så vil det være begyndelsen på at komme ud af den mørke tunnel, landet lige nu befinder sig i, siger algerieren Brahimi.

Det er dog uklart, hvorvidt han har modtaget en bekræftelse fra præsident Assad på, at den syriske regering nu accepterer at gå i dialog med oppositionslederen Moaz Alkhatib og hans gruppe Syriens Nationale Råd (SNC).

Tidligere har den syriske regering sagt, at de gerne vil forhandle med oppositionen, så længe oppositionen vel at mærke møder op til forhandlingsbordet "uden på forhånd at stille betingelser".

SNC sagde 1. februar - dagen efter et tilbud om dialog fra Moaz Alkhatib - at enhver drøftelse om landets politiske fremtid må indebære, at Assad træder tilbage. Men det har styret i Damaskus indtil videre ikke ville acceptere.

Ifølge Lakhdar Brahimi har tilbuddet om dialog fra Alkhatib alligevel åbnet døren for en reel dialog med repræsentanter for styret.

- Den syriske regering har sagt, at den bekræfter det, der er blevet sagt flere gange - at den er klar til at starte en dialog for at finde en fredelig løsning, siger Brahimi.

Den tidligere algeriske udenrigsminister sætter dog ikke nogen dato for, hvornår dialogen mellem de to parter kan begynde.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.