Udland

FN: Over en halv million er på flugt i Yemen

Alene i de seneste dage er 95.000 mennesker flygtet fra kampe og luftangreb i Yemen, viser tal fra FN.

FN: Over en halv million er på flugt i Yemen Foto: POLFOTO/AP

FN: Over en halv million er på flugt i Yemen Foto: POLFOTO/AP

Over en halv million mennesker er fordrevet på grund af volden i Yemen, siger FN's flygtningeagentur, UNHCR.

Tirsdag blev hovedstaden, Sanaa, bombet for første gang, siden en fem dage lang humanitær våbenhvile sluttede.

Efter at kampene igen er blusset op, er der kun ringe håb om, at der vil ske et politisk gennembrud ved en FN-støttet fredskonference, der efter planen finder sted i næste uge.

De seneste tal fra Yemen viser, at konflikten har kostet omkring 1850 mennesker livet, mens 7394 er såret, meddeler UNHCR, som har sine oplysninger fra sundhedsmyndigheder i Yemen.

Yderligere 545.000 er flygtet fra deres hjem. Det tal er en markant stigning i forhold til de 450.000 flygtninge, UNHCR gav meddelelse om i fredags.

Den fem dage lange våbenhvile gav UNHCR mulighed for at vurdere situationen på landjorden i Yemen, og det har afsløret "enorme vanskeligheder for tusindvis af civile, der er drevet på flugt på grund af konflikten", lyder det fra FN-organisationen.

FN's Fødevareprogram (WFP) siger, at de fem dage ikke har været tilstrækkeligt til at nå ud til alle, der har brug for hjælp, men det lykkedes alligevel at bringe fødevarer ud til 400.000 civile.

Det er over halvdelen af de 738.000 mennesker, WFP havde som mål at nå ud til.

En koalition med Saudi-Arabien i spidsen har siden marts foretaget luftangreb mod iranskstøttede oprørere.

Formålet med luftangrebene er at bakke op om de styrker, der er loyale over for præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, som er flygtet i eksil i Saudi-Arabien.

Mandag genoptog koalitionen luftangrebene, hvor dens fly sendte bomber mod mål i havnebyen Aden, og tirsdag gik luftangrebene ud over mål i Sanaa.

Blandt målene var en del af præsidentpaladset samt flere militærbaser, der benyttes af styrker som er loyale over for den afsatte præsident Ali Abdullah Saleh.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.