FN-rapport: Oprørere og Assad begår krigsforbrydelser

En FN-kommission konkluderer, at både oprørssoldater og det syriske styre har udført massakrer.

Udland 11. september 2013 10:58 - Opdateret 11. september 2013 10:59

FN-rapport: Oprørere og Assad begår krigsforbrydelser

Både oprørsstyrker og syriske regeringsstyrker har udført krigsforbrydelser i det borgerkrigshærgede Syrien.

Det skriver en gruppe eksperter nedsat i en FN-kommission i en ny rapport, der dækker perioden 15. maj til 15. juli, om situationen i Syrien.

Regeringsstyrker har blandt andet udført massakrer på civile og bombet hospitaler i forsøget på at genvinde tabt land.

Oprørerne - blandt disse islamister fra udlandet - har også udført krigsforbrydelser, blandt andet henrettelser, gidseltagninger og bombeangreb på beboelseskvarterer.

- De skyldige i disse forbrydelser - alle parter - har handlet i modstrid med international lov. De frygter ikke at blive draget til ansvar, siger chefen for FN-kommissionen, Paulo Pinheiro.

De uafhængige eksperter skriver i rapporten, at de har modtaget efterretninger om angreb med kemiske våben "hovedsageligt" udført af regeringsstyrker.

- På baggrund af de tilgængelige beviser er det ikke muligt at konkludere noget omkring brugen af kemiske våben, hvor de kommer fra, og hvem der er skyldige. Efterforskningen pågår, hedder det i rapporten.

Rapporten dækker ikke de seneste knap to måneder, og det er i denne periode, at Syriens regeringsstyrker - ifølge USA og andre lande - har udført et stort giftgasangreb i forstæder til hovedstaden Damaskus.

FN-kommissionens rapport bygger på 258 interview med flygtninge, afhoppere og andre i regionen.

Det er kommissionens 11. rapport over de seneste to år. FN-holdet har ikke i denne periode opnået adgang til det borgerkrigshærgede land.

Eksperterne opfordrer til en politisk løsning på borgerkrigen og appellerer til, at lande undlader at sende våben ind i landet.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...