Udland

FN's flygtningeorgan beder EU samstemme grænsepolitik

- Et EU med en fragmenteret grænsepolitik vil kunne kaste flygtninge ud i et "juridisk limbo", siger UNHCR.

EU må undgå at blive opsplittet til et kludetæppe med forskellige grænseregler, hedder det i en appel fra FN's Højkommissariat for Flygtninge, UNHCR.

- Et EU med en fragmenteret grænsepolitik vil kunne kaste flygtninge ud i et "juridisk limbo", siger UNHCR i en erklæring søndag.

FN's flygtningehøjkommissariat har tidligere kaldt EU-Kommissionens forslag om at fordele 160.000 flygtninge mellem medlemslandene et skridt i den rigtige retning.

Men FN-organisationen opfordrer til, at der oprettes store modtagelsescentre i EU-frontstaterne Grækenland, Italien og Ungarn.

Flygtningehøjkommissær, Antonio Guterres, har tidligere opfordret til, at der bliver oprettet effektive modtagecentre i de EU-lande, hvor de fleste migranter og flygtninge ankommer til, særligt Grækenland, Italien og Ungarn.

Mandag mødes EU's indenrigs- og justitsministre og de øvrige Schengen-lande for at diskutere flygtningekrisen i Europa.

Antallet af flygtninge var i 2014 det højeste siden Anden Verdenskrig, og UNHCR har måttet skære i fødevarerationerne for syriske flygtninge i Libanon og Jordan, samt for flygtninge fra Sudan og Somalia, der opholder sig i Kenya.

Størstedelen af FN's humanitære arbejde finansieres af frivillige bidrag fra medlemslande og private donorer.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst