Udland

FN suspenderer observatørstyrke i Syrien

FN's observatører i Syrien har suspenderet deres arbejde. Der er for meget vold, siger missionens ledelse.

FN suspenderer observatørstyrke i Syrien

FN-observatørerne i Syrien er holdt op med at bevæge sig rundt i landet for at observere, om våbenhvilen fra den 12. april overholdes.

Den norske generalmajor Robert Mood, der leder observatørstyrken, som også tæller danskere, siger, at volden udgør en risiko for observatørerne.

Samtidig synes de stridende parter ikke at være særlig opsatte på at standse kamphandlingerne.

- Der har været en intensivering i den væbnede vold over hele Syrien i de seneste 10 dage, siger Mood i en erklæring.

- Eskaleringen begrænser vore muligheder for at observere, verificere, rapportere og hjælpe med lokale dialoger og stabiliserende projekter. Grundlæggende forringer det vores mulighed for at udføre vort mandat, hedder det.

- Parternes mangel på villighed til at søge en fredelig overgang, og deres militære fremrykninger, øger tabet på begge sider. Uskyldige civile, mænd, kvinder og børn bliver dagligt dræbt, siger den norske general.

Han tilføjer, at det også udgør en betydelig risiko for de omkring 300 ubevæbnede observatører, som nu indstiller arbejdet indtil videre.

Mange hundrede civile, soldater og oprørere er dræbt rundt om i Syrien i de to måneder, der er gået, siden FN-mægleren Kofi Annans fredsplan trådte i kraft

/ritzau/AFP