Udland

FN: Vi er knap 11 milliarder på kloden i 2100

Især bliver der flere på det afrikanske kontinent - ikke nær så mange vil dø af aids, lyder vurderingen.

FN: Vi er knap 11 milliarder på kloden i 2100

Kvinderne i de fattigste lande i Afrika får stadig rigtig mange børn - og vil fortsætte med det, lyder en ny vurdering fra FN's Befolkningsfond, UNFPA.

Ifølge FN vil antallet af mennesker på kloden i år 2100 nå op på 10,9 milliarder mod et skøn på 10,1 milliarder for blot to år siden. De ekstra 800 millioner mennesker er flere, end der i dag lever i Europa.

Hovedforklaringen ligger i Afrika, skriver Jyllands-Posten.

De 1,1 milliarder mennesker, der i dag lever på det afrikanske kontinent, vil i år 2100 være blevet til 4,2 milliarder. En vækst på 280 procent.

- Det skyldes blandt andet, at man har haft berøringsangst for at tale om overbefolkning og samtidig har overfokuseret på effekten af hiv og aids, siger direktør Stig Jensen fra Institut for Afrikastudier ved Københavns Universitet til Jyllands-Posten.

- Man frygtede på et tidspunkt, at store områder i Afrika ville blive helt affolket og springe i skov igen, fordi rigtig mange ville dø af aids. Men så slemt er det slet ikke gået, tilføjer han.

Stig Jensen mener, at verden står over for en kæmpe udfordring med at skaffe arbejde til de mange mennesker, der vil komme på kloden de næste mange årtier.

Ud over Afrika er det især Indien, som er i kraftig vækst.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.