FOA-chef til Corydon: Stop lige en halv

Dennis Kristensen forstår SAS' personale efter Corydon-sms og er bekymret for næste overenskomstforhandlinger.

FOA-chef til Corydon: Stop lige en halv

Forløbet omkring SAS' spareplan kan tolkes som et angreb på den danske arbejdsmarkedsmodel.

Det mener formanden for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, der har stor forståelse for, at SAS' kabinepersonale er frustrerede over forløbet, hvor blandt andre finansminister Bjarne Corydon (S) pressede på for en aftale.

Dennis Kristensen mener, at forløbet giver anledning til, at fagbevægelsens hovedorganisationer beder om en kammeratlig samtale med regeringen.

- Jeg synes, at alle hovedorganisationer burde ytre sig og sige til regeringen: Hov stop lige en halv. Hvordan kan I sige, at I vil styrke den danske aftalemodel, og så samtidig gå ud og angribe den, siger han til Ritzau.

Formanden for de kabineansatte i SAS, CAU, Helge Thuesen, retter onsdag et skarpt angreb på finansministeren, fordi han sendte en sms til ledelsen i kabinepersonalets organisation, før forhandlingerne var afsluttet.

- Vi blev meget sent inviteret med til forhandlingerne, og så skulle vi tilmed opleve at blive presset fra højeste sted, siger Helge Thuesen, som mener, at Corydon med sin indblanding forsøger at knægte den danske fagforeningskultur.

Dennis Kristensen er enig i, at Corydon har trådt godt og grundigt i spinaten.

- Finansministeren står bag ved SAS' bestyrelse, og han skal ikke rode sine kasketter sammen og begynde at lægge pres på den anden side af bordet. Det handler om grundprincipperne ved den danske model, siger Dennis Kristensen.

FOA-formanden er bekymret for, hvad der vil ske, når overenskomstforhandlingerne på det offentlige arbejdsmarked snart går i gang.

- Efter det, vi har set, er jeg ikke tryg ved, om finansministeren kan finde ud af, hvornår han skal holde sig helt i ro, siger Dennis Kristensen.

- Det er ham, der står bag de økonomiaftaler, der gør det muligt for kommuner og regioner at forhandle med os.

- Det betyder, at han ikke skal blande sig undervejs i forhandlinger, som han har gjort her. Det er grundlæggende at bryde den danske model, siger Dennis Kristensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst