FOA forarget over plan med selvkørende biler

FOA-formand er ”vildt forarget” over, at tiden skal udnyttes til arbejde

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

VESTHIMMERLAND:Det bekymrer FOA-formanden Dennis Kristensen, at Vesthimmerlands Kommune vil transportere hjemmehjælpere og andre kommunale medarbejder rundt på vejene i biler, der er 100 procent førerløse.

Han er klar over, at ’selvkørende biler fra sci-fi-film’, på et tidspunkt bliver til virkelighed. Det kan sikre effektiv kørsel, korte ruter og undgå trafik, men har også en klar ulempe, skriver Avisen.dk.

- Jeg er vildt forarget over, at man tænker, at tiden kan udnyttes til, at man kan sidde og arbejde, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Ekstra stress

Kommunen fortalte torsdag om sine planer om at sende de såkaldte nivau 5-biler på gaden inden årets udgang.

- Den passive tid skal gøres til en effektiv arbejdstid, hvor man netop kan arbejde, mens man kører fra A til B, lød det blandt andet fra den konservative borgmester Knud Kristensen.

Det er netop det, som Dennis Kristensen er forarget over. Han forklarer, at hjemmehjælpere ude i kommunerne allerede har så travlt, at de skal stå i fru Jensens stue, ligeså snart de er færdige hos Hr. Hansen. I den mellemliggende transporttid skal de ikke også stresse med at besvare mails, snakke med borgere eller andet arbejde på computer eller i telefonen.

- Det bliver for voldsomt. Det er den eneste pause, der er tilbage for de ansatte i ældreplejen. Men det er ren rå udnyttelse af de ansatte. Og det skal heller ikke gå ud over den næste borger, siger FOA-bossen.

Ikke ringere arbejdsliv

Vesthimmerlands Kommune er gået sammen med robot-eksperten Henrik Schärfe om at søsætte såkaldte ’Niveau 5-køretøjer’ - biler, der ikke kræver en førers opmærksomhed, og hele tiden er fuldt ud selvkørende.

Kommunaldirektør i Vesthimmerlands Kommune, Henrik Kruuse, anerkender, at nogle medarbejdere vil være skeptiske, men understreger, at implementeringen af den nye velfærdsteknologi kommer til at ske i dialog med medarbejderne.

- Når man får ny teknologi, får medarbejderne andre arbejdsrutiner, men det betyder ikke ringere arbejdsliv. Nu prøver vi teknologien af, og ser hvordan det påvirker os, siger Henrik Kruuse til Avisen.dk.

I fagforeningen FOA forventer man da også, at kommunen tager kontakt til den lokale afdeling i forbindelse med projektet. Også i forhold til de sikkerhedsmæssige spørgsmål, og om hvem der har skylden, hvis bilen kører galt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst