Hjørring

FOA-medlemmer i aktion ved indfaldsvejene

Synet af klappende og syngende FOA-medlemmer iklædt skriggule veste med slogans mødte bilister, det kom ind til Hjørring fra indfaldsvejene fra klokken 7.30 tirsdag morgen.

De strejkende gjorde opmærksom på deres sag ved indfaldsvejene til Hjørring tirsdag morgen her ved rundkørslen på Frederikshavnsvej.
Foto: Bente Poder

De strejkende gjorde opmærksom på deres sag ved indfaldsvejene til Hjørring tirsdag morgen her ved rundkørslen på Frederikshavnsvej. Foto: Bente Poder

- Vi vil ha' ligeløn, og ikke pigeløn!, sang de blandt meget andet. En del af bilisterne kvitterede ved at dytte og vinke i sympati, go det udløste store klapsalver fra de aktionerende, som havde nogle særlige klappehænder med, som gav en meget entusiastisk lyd. Blandt de aktionerende var pædagogmedhjælper Henrik Elkjær. Han mener, at det er på høje tid at få tage alvorligt hul på de lønforskelle, der er fra de lavest lønnede offentligt ansatte og op til de private. - Vi skal i gang med det her. Det er også vigtigt for fremtiden, siger han. Henrik Elkjær undrer sig over, at de mange historier om folk, der kommer i svære situationer fordi der er strejke på sygehus og plejehjem, ikke snart får politikerne til at åbne øjnene op. - Man kan jo se, at de folks arbejde er meget vigtigt. Hvorfor får de så så lav en løn? Det er paradoksalt, synes jeg, siger Henrik Elkjær.