Fodbold-EM skal give Polen vinter-OL

Polakkerne håber, den vellykkede EM-slutrunde vil være en fordel i jagten på værtsskabet for vinter-OL i 2022.

Fodbold-EM skal give Polen vinter-OL

Der var ros fra alle sider til Polen efter sommerens EM-slutrunde i fodbold, som landet stod for i samarbejde med Ukraine.

Og polakkerne forventer nu, at de positive anmeldelser vil give dem et forspring i jagten på at blive værter for vinter-OL, som Polen håber at afholde i 2022.

- Vi har en stor fordel takket være Euro 2012 - ikke bare i udlandets øjne, men også blandt folk herhjemme.

- Vores selvtillid er meget større i forhold til at afholde et så stort sportsarrangement i Polen, siger Jagna Marczulajtis-Walczak, der er chef for Polens OL-bud, til nyhedsbureauet AFP.

- Lige nu har vi en stor mulighed for - og en stor motivation til - at gøre noget mere. Det vil naturligvis blive vanskeligt at opnå så stor en succes igen. Men vinter-OL er noget helt andet, og jeg håber virkelig på det, siger hun.

Polakkerne forventer næste år at kunne indlevere et formelt bud på at blive værter i 2022. Det skulle i givet fald være med Krakow som værtsby, mens nogle af begivenhederne skulle foregå i skiområdet Zakopane.

Endnu mangler man dog at få det endelige grønne lys fra regeringen til at indlevere buddet, men der er stolthed over den anerkendelse, landet har fået efter fodbold-EM i sommer.

- Efter Euro 2012 har mange ændret mening til det bedre om Polen. Jeg tror, at folk nu har mere respekt for det, vi kan gøre. Det her er en stor mulighed og en stor udfordring, siger Jagna Marczulajtis-Walczak.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.