Fodbold forstås på alle sprog

21 nationer til åbning af Cup No. 1

Jens Ole Pedersen og Peter Broen
Frederikshavn borgmester, Birgit S. Hansen, som officielt åbnede Cup No. 1, beundrer drengene fra Mexico under mandagens indmarch på byens gamle Stadion. De mexicanske drenge havde naturligvis fundet de helt store hatte frem til den festlige åbning af FfI Fodbolds ungdomsturnering.
Frederikshavn 11. juli 2016 21:00

FREDERIKSHAVN: Der blev talt mange forskellige sprog, da ikke færre end 21 nationers unge fodboldspillere mandag aften på byens Stadion var med til at gøre åbningen af FfI Fodbolds 33. cup ekstra festlig og mere international end set længe.

Antallet af deltagende hold ligger ifølge Per Højbjerre fra Cup No. 1 på samme niveau som sidste år, hvilket vil sige knap 170, men der er langt mere internationalt snit over denne uges turnering.

Der er hold med fra nationer som Guatemala, Brasilien, Hviderusland, Madagaskar, Marokko og EM-vinderlandet Portugal, mens svenske og norske klubber svigter i år.

- Uge 28 ligger dårligt i forhold til især nordmændenes ferie, og det er noget af forklaringen på, at vi kun har 26 norske hold i Frederikshavn i denne uge, siger Per Højbjerre.

Til gengæld har deltagere fra USA allerede sat deres præg på bylivet, og med 21 deltagende hold var amerikanerne også en farverig og stor nation ved mandagens åbning.

Efter at de mange deltagere var linet op på Stadion, blev der sunget nationalsang, og borgmester Birgit S. Hansen stod for den officielle åbning af den 33. Cup No. 1 i Frederikshavn.

Åbningsaftenen blev rundet af med en kamp mellem U13-talenter fra Liverpool FC og IFK Göterborg, og i de kommende dage taler de mange deltagere samme ”sprog”, når det er fodbolden, som får lov til at tale.

Kampene på FfI’s anlæg og på Stadion rundes af på lørdag, hvor der spilles finaler i årets udgave af Cup No. 1.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...