Thisted

Fodbold-kvinder fra Thy hædret for topresultat

- Jeres resultat er nærmest naturstridigt, sagde borgmester Ulla Vestergaard (S) til hold og trænere

23
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Diana Holm

THISTED:- I er spredt geografisk, i kommer fra forskellige klubber med forskellig kultur - og jeres økonomiske fundament og budget er nok det mest beskedne i 3F Ligaen.

I sin hyldesttale til succesholdet FC Thy-Thisted Q var borgmester Ulla Vestergaard meget tæt på en sammenligning med humlebien, der ikke burde være i stand til at flyve, men hun nøjedes med at kalde holdets resultat for "naturstridigt".

Sammenhold

Når alt alligevel er lykkes over al forventning er forklaringen snublende nær. Det handler om sammenhold og samarbejde - og når det er målrettet, så kan der præsteres resultater på rekordtid.

- Måske et DM - ja, det står i hvert fald på mit papir, sagde borgmesteren i sin hyldesttale til både spillere, trænere og holdets "bagmænd".

En af dem, Per Nørgaard, tog tråden op.

- Uden kvalitet kan rammerne være nok så fine, sagde ham med ros til spillerne som det vigtigste, til lederne og ikke mindst til træner Torben Overgaard.

- I har en taktisk dygtig træner, men det hjælper ikke noget, hvis I spillere ikke kan føre det ud i livet.

Spillet udenfor banen

Resultaterne viser, at spillerne kan det der. med oprykningen i hus skal der i de næste uger spilles på andre baner, hvor DBU skal ind over - og hvor der skal laves budgetter, der giver grund til at tro på tingene for den del af spillet, der forgår udenfor banen.

Træner Torben Overgaard kaldte visheden om oprykning for et stort øjeblik for trænere, ledere og spillere, som måske endnu ikke helt er klar over, hvor stort resultatet er. Og så var der ros til assistenttræner Sanne Mortensen, som gennem 22 år har været en solid støtte i TFC.

- Det kulminerede med oprykningen, men din indsats har været uvurderlig, sagde Torben Overgaard.

To årtier for fodbolden

For Sanne Mortensen var oprykningen til 3F Ligaen kulminationen på to årtiers arbejde for og med fodbolden i Thy.

Faktisk lige så lang tid som alderen på det fleste af spillerne - også anfører Matilde Kjeldgaard, som Sanne Mortensen "fandt" i Thorup-Klim for 10-11 år siden.

- Dengang kunne jeg se, at der var noget at arbejde med, siger Sanne Mortensen og understreger, at at både hjerte og engagement skal være med, hvis succesen skal i hus. Og det har holdet.

Matilde Kjelgaard Selv har altid vidst, at det skulle være fodbold - og ikke andet.

- Mit valg stod mellem at stoppe eller komme på et højere niveau, siger hun og ser tilbage på et U18 DM og så på de seneste to år, hvor anslaget til holdets nuværende succes blev slået.

- Vi skal huske at være thyboer

- Nu har vi for alvor noget at tilbyde, og vi holder sammen - også selv om flere af os ikke bor i Thy. Vi skal bare huske at være thyboer.

Truppen med i øjeblikket 17 spillere forstærkes til næste sæson, når en lille håndfuld U18-spillere rykker op - og så er det ellers op til holdet fortsat at styrke det sammenhold, der gør det fint for de "udenbys" fem med adresse i Aalborg, to fra Nibe, en fra Skive og to fra Mors at holde kadencen på træningsbanen - tre gangen ugentligt - for nogle vedkommende fire-fem timer i alt, inklusive kørsel - plus kampe i weekenden.

- Det er bare helt fantastisk, hvad de har gjort. Jeg har fulgt dem på vej - og nu er det vores opgave at bakke op, så de får ordentlige betingelser, lyder det fra Jens Otte Madsen, et af kommunalbestyrelsens fodboldaktive medlemmer. Godt nok på old-boys niveau og mest for sjov.

- Men jeg har da spillet i Danmarksserien for Grenå. Dengang jeg var 19 år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.