Fodboldbølle undgår afsoning efter spyt og romerlys

En betinget dom med samfundstjeneste er straffen for at spytte kontrollør i ansigtet under superligakamp.

FC Midtjylland, FC København Foto: Scanpix/Claus Fisker

FC Midtjylland, FC København Foto: Scanpix/Claus Fisker

En maskeret fodboldtilskuer på Viborg Stadion var med til at tænde romerlys på stadion, da det lokale superligahold tilbage i april mødte FC Midtjylland.

Under kampen spyttede den 18-årige fodboldbølle fra Herning desuden en stadionkontrollør i hovedet, og det koster ham nu en dom.

Retten i Herning afsagde tidligere på ugen dom over den unge mand. Han slipper for at skulle afsone de 20 dages fængsel, som dommen lyder på, mod at han udfører samfundstjeneste. Manden skal desuden betale 5000 kroner i bøde.

Det var videomateriale fra stadion, som var medvirkende til at fælde den unge fodboldbølle. På optagelserne kan man ifølge rettens afgørelse se, hvordan manden spyttede i retning af en kontrollør.

Spytteriet foregik ud for det tilskuerafsnit, hvor den 18-årige under kampen stod helt nede ved tribunens barriere. På et tidspunkt under kampen passerede kontrolløren forbi afsnittet, hvor han bukkede sig ned for at samle noget op.

Da kontrolløren rejste sig, blev spytklatten sendt af sted, og kontrolløren har forklaret i retten, at han blev ramt i ansigtet.

To af rettens tre medlemmer blev overbevist af sagens beviser. Manden blev dømt skyldig i udøvelse af vold mod en person, som i kraft af sit arbejde er særligt udsat.

Derudover blev fodboldbøllen dømt for at have antændt romerlys blandt tilskuerne, for besiddelse af tre romerlys og for at maskere sig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.