Fodbolddommere strejker - ingen kampe bliver dømt

Dommere lægger fløjten og dømmer ikke kampe i danmarksserien og lavere rækker

Fodbolddommerne strejker på grund af konflikt med DBU. Arkivfoto

Fodbolddommerne strejker på grund af konflikt med DBU. Arkivfoto

DANMARK:De danske breddedommere har frem til nu dømt træningskampe rundt om i landet, men det er slut fra og med mandag aften.

Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) har besluttet at trække alle breddedommere, efter at Dansk Boldspil-Union (DBU) har opsagt samarbejdsaftalen med DFU på grund af uenighed mellem de to parter.

- Vi lægger fløjten med det samme. Der bliver ikke dømt breddekampe fra nu af. Der bliver hverken fløjtet træningskampe eller turneringskampe. Der bliver ikke fløjtet noget som helst, siger DFU-formand Per Buttenschøn.

DFU har varslet en konflikt over for DBU per 1. april, da DFU ønsker, at breddedommernes skattefri omkostningsgodtgørelse per kamp bliver hævet fra 200 til 218 kroner.

Voldsom reaktion

Mandag besluttede DBU, at unionen ønsker at klare sig uden DFU i fremtiden og selv stå for påsættelsen af dommere til breddekampe. Det skal ske til 207 kroner per kamp i 2013.

- Det er en voldsom reaktion, fastslår Per Buttenschøn.

- Jeg føler mig overbevist om, at vi har fat i det store flertal af breddedommerne. Men jeg vil ikke udelukke, at der bliver dømt nogle få kampe rundt omkring, men i det store hele bliver der ikke dømt fodbold, siger DFU-formanden.

Spørgsmål: Kan elitedommerne nu blive en del af konflikten?

- Det ved jeg ikke.

- Fra DFU’s side havde vi oprindeligt et ønske om ikke at inddrage elitedommerne i det her. Nu har DBU så opsagt hele samarbejdsaftalen, og det gælder så også for elitedommerne.

Spørgsmål: Så kan elitedommerne blive en del af konflikten?

- Det vil jeg gerne tale med elitedommerne om først, siger Per Buttenschøn, der fortæller, at han er fattet omkring DBU’s udmelding.

Spørgsmål: Kommer DFU til at spille en rolle i fremtiden?

- Selvfølgelig. Der er en grund til, at alle danske fodbolddommere er en del af DFU - det er netop for at have en modvægt til DBU, når de kommer med sådan noget her.

- DBU er sat i verden for at varetage fodboldklubbernes interesse. Deres primære fokus er ikke dommernes. Man har brug for, at nogen taler vores sag, og det er bedst, at vi taler med en samlet stemme, siger Per Buttenschøn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.