Fodboldnørd fra Fyn i nye driblerier

Nyansat koordinator i Cup No. 1 har 20 års udenlandsk erfaring at trække på

Jens Ole Pedersen og Peter Broen
Henrik Andersen på grønsværen ved FfI’s anlæg, hvor der i næste uge spilles Cup. No. 1.
Frederikshavn 8. juli 2016 07:04

FREDERIKSHAVN: Omdrejningspunktet for den 53-årige Henrik Andersen har altid været fodbold, og selv kalder den nyansatte koordinator i FfI Fodbolds Cup No. 1 sig for ”fodboldnørd”.

En uddannelse i sportsmanagement førte ham ti år til både Tyskland og Østrig, ligesom han har haft en stor fod med i opbygningen af fodboldklubben FC Vestsjælland, der tog turen fra amatørklub i 2, division til fuldtidsprofessionalisme i Superligaen, inden nedturen begyndte hos vestsjællænderne.

- De seneste to år har jeg arbejdet med OB’s kvindeelitehold, men nu handler det om at få være blæksprutte i FfI’s Cup No. 1, og jeg ser frem til uge 28 i et tæt samarbejde med en stor flok frivillige, siger Henrik Andersen.

Ser tingene an

Den 53-årige fynbo vil i løbet af cup-ugen høre spillere, trænere, ledere, forældre, hjælpere plus alle andre omkring turneringen, for efterfølgende at samle op og evaluere på tingene.

- Jeg ser naturligvis nogle fine udviklingsmuligheder i Cup No. 1, og især turneringens store, internationale snit med 22 deltagende nationer fra alle kontinenter ser spændende ud.

- Fodbold kan samle alle på tværs af alle mulige grænser, og det er netop det fantastiske ved spillet, understreger Henrik Andersen.

Den nye koordinator i Cup No. 1 arbejdede i sine 20 år i udlandet i diverse klubber.

- Og det var hele vejen rundt med sponsorer, fans og meget mere. I FC Vestsjælland var jeg også en slagsblæksprutte, som var med hele vejen fra amatørklub til Superliga og var med til at udbygge et stort netværk.

- I FfI har jeg fokus på Cup No. 1 men skal også være med til at klubudvikle, og i mine øjne har en klub som FfI gode forudsætninger for at komme længere op i rækkerne.

Afklaring er vigtig

Henrik Andersen understreger, at det er vigtigt, at man i klubben er afklaret med, hvor langt man kan nå.

- Det er et spørgsmål om ambitiøst amatørfodbold eller den professionelle vej, og i den nordjyske region er AaB nummer et og Vendsyssel FF nummer to. De øvrige klubber kan være ambitiøse amatører, og i FfI er det vigtigt, at man vælger den vej.

- Derfor er klubbens målsætning om i 2020 at have 2. division som mål også et fint pejlemærke, selv om udgangspunktet i øjeblikket med et førstehold i serie 2 er noget ærgerligt.

”Fodboldnørden” fra Fyn minder dog om, at hans hovedopgave er på Cup No. 1.

- Men jeg vil meget gerne i dialog med klubbens ledelse om FfI Fodbolds fremtid og anser det for helt naturligt, da vores internationale ungdomsturnering er en væsentlig del af klubben.

Et scoop

I FfI Fodbold kalder Per Højbjerre fra det såkaldte strategiske cup-udvalg, som stod bag ansættelsen af Henrik Andersen, det for et scoop, at det er lykkedes at få ham til Frederikshavn.

- Jeg er meget stolt over, at vi nu har en mand med så stor fodbolderfaring som koordinator i Cup No. 1, siger Per Højbjerre.

Mandag aften står Henrik Andersen for første gang i spidsen for Cup No. 1.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...