Fodboldspiller udelukket i 10 år af Uefa

Det koster resten af fodboldkarrieren for en malteser at have aftalt resultatet af en landskamp mod Norge.

Fodboldspiller udelukket i 10 år af Uefa

Kevin Sammut har fået en gedigen straf af det europæiske fodboldforbund, Uefa: 10 års udelukkelse fra fodbold.

Den hårde straf rammer den maltesiske landsholdsspiller, fordi han er blevet fundet skyldig i matchfixing.

Sagen drejer sig om en kvalifikationskamp til EM 2008 mellem Malta og Norge. En kamp, der endte 4-0, efter at Norge var foran 1-0 med 18 minutter igen.

Kevin Sammut blev skiftet ind i pausen og var derfor på banen, da Norge scorede de tre sidste mål. I alt var tre personer en del af Uefa-sagen, men forbundet var ikke i stand til at grave beviser nok frem mod tre andre

31-årige Sammut nægter sig dog skyldig.

- Nogen har sagt, det ville være bedre, hvis jeg afslørede andre folk, og få mig selv en nedsat straf. Men jeg ved ingenting. Jeg har ikke gjort noget. Hvad kan jeg afsløre? Tro mig, jeg ved ingenting, siger Kevin Sammut.

Sammuts klub FC Valletta kalder dommen for "uretfærdig", mens det maltesiske fodboldforbund tvivler på, at spilleren var alene om snyderiet.

- Angående resultatet (af sagen, red.) mener jeg personligt, der må have været flere spillere involveret, siger præsident Norman Darmanin Demajo på et pressemøde mandag.

- Men vi er nødt til at respektere beslutningen fra Uefa's kontrol- og disciplinærkommission, og uden beviser vil det være uretfærdigt at komme med andre konklusioner.

- Jeg mener personligt ikke, at du kan lave aftalt spil med kun én spiller.

Mandag tildelte Uefa også en hård straf til fire personer fra den makedonske fodboldklub FK Rabotnicki. Fodboldspillerne Milovan Petrovic og Dino Najdoski blevet testet positiv for brugen af doping sidste år efter en kamp mod italienske Lazio.

En kamp, som makedonerne i øvrigt tabte 0-6.

Fysioterapeuten Darko Velcevski og klubbens læge har henholdsvis fået tre og to år fra alt fodboldrelateret aktivitet. Det internationale fodboldforbund er blevet bedt om at udvide straffene, så de kommer til at omhandle hele verden.

Derudover er klubben blevet udelukket fra den første europæiske turnering, den kvalificerer sig til inden for de næste fire år. Til sidst har klubben også fået en mindre bøde på godt 225.000 kroner

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.