Fodboldspillere klager til Vestager over transfersystemet

Mads Øland siger, at det vil være "en kæmpe fordel for dansk fodbold", hvis transfersystemet bliver ændret.

Den internationale spillerforening har fredag klaget til EU over Fifas transfersystem, som ifølge fodboldspillerne strider mod EU's konkurrenceregler og er både urimeligt og ulovligt.

Klagen er fredag afleveret til EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, der nu skal undersøge, om transfersystemet overholder EU-reglerne.

De professionelle fodboldspilleres interesseorganisation, Fifpro, vil have ændret arbejdsmarkedet for fodboldspillere, så de ikke længere bliver betragtet som handelsvarer.

Ifølge klagen begrænser det nuværende transfersystem arbejdskraftens frie bevægelighed, ligesom de store penge for topspillerne skævvrider konkurrencen i international fodbold.

Samtidig kan fodboldagenter udnytte handelssystemet til egen økonomisk fordel, ligesom systemet medvirker til handel med mindreårige fodboldspillere.

Hvis Vestager åbner en sag mod Fifa, Det Internationale Fodboldforbund - og hvis spillerne får ret - kan sagen i givet fald revolutionere det internationale transfersystem.

- EU-Kommissionen sidder med nøglerne til en reform af den professionelle fodboldindustri, siger Philippe Piat, der er formand for den internationale spillerforening.

Philippe Piat, der repræsenterer 65.000 professionelle fodboldspillere over hele verden, mener, at Fifa fejler i sit forsøg på at styre professionel fodbold, ligesom det korruptionsramte fodboldforbund fejler i forsøget på at styre sig selv.

- De kommercielle interesser er til fordel for de få vindere, mens det store flertal bliver dårligere stillet. Det er på tide, at love og regler vinder over kartellernes interesser, siger den internationale spillerformand.

Formanden for den danske spillerforening, Mads Øland, der også er bestyrelsesmedlem i Fifpro, siger, at det nuværende transfersystem er med til at gøre afstanden mellem dansk klubfodbold og Champions League større og større.

- Det bliver kun mere og mere vanvittigt, siger Mads Øland til Ritzau i Bruxelles.

Han mener derfor, at det også vil være "en kæmpe fordel for dansk fodbold", hvis kampen for at reformere transfersystemet lykkes.

- Topspillerne, som man så i tv i går aftes, kan leve med et hvilket som helst system. Christian Eriksen vil have det fint, uanset hvilket system der findes.

- Det er de 99 procent andre spillere, der står med problemerne, og det er dem, vi tænker på, siger Mads Øland.

/ritzau

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.