Fodboldstjerne mødt med had på sin gamle hjemmebane

Lyons Mathieu Valbuena var søndag på besøg i Marseille, hvor publikum og modspillere gav ham en hård aften.

Den franske landsholdsspiller Mathieu Valbuena blev mødt med vrede og en hadsk stemning, da han søndag aften sammen med sin nye klub Lyon besøgte sin tidligere hjemmebane Stade Velodrome i Marseille.

Den 30-årige midtbanespiller forlod Marseille for godt et år siden for at spille i russiske Dynamo Moskva, men denne sommer vendte han retur til fransk fodbold, hvor Lyon stod klar med en kontrakt.

Da Lyon søndag var på besøg i Marseille var der had i luften, og Valbuena kunne se sit tidligere hjemmepublikum kalde ham "forræder" på store bannere.

På den ene endetribune havde tilskuere medbragt en figur af midtbanespilleren, der forestillede, at han blev hængt i en galge.

På banen var Mathieu Valbuena også jaget vildt, og Marseilles Romain Alessandrini modtog før pausen et rødt kort for en grim tackling af Lyon-spilleren.

Marseilles publikum var ikke færdige, og efter pausen begyndte flere tilskuere at overdænge banen med plastikflasker, hvilket betød, at dommeren afbrød kampen i 20 minutter.

Lyons præsident, Jean-Michel Aulas, er dybt berørt af Marseille-tilskuernes opførsel. Især overfor Valbuena, der nåede at spille otte år i Marseille, før han forlod den sydfranske klub.

- Den bedste beslutning ville være ikke at genstarte kampen.

- Det var en meget ubehagelig atmosfære. Jeg har befundet mig i fodboldens verden i 28 år, og jeg har aldrig set noget lignende.

- Hvad der skete mod Valbuena var et vendetta. Hans fysiske sikkerhed blev bragt i fare, siger Lyon-præsidenten.

Kampen mellem de to klubber endte 1-1. Både Lyon og Marseille er placeret i midten af den franske Ligue 1.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.