Fodboldstjerne mødt med had på sin gamle hjemmebane

Lyons Mathieu Valbuena var søndag på besøg i Marseille, hvor publikum og modspillere gav ham en hård aften.

21. september 2015 07:53

Den franske landsholdsspiller Mathieu Valbuena blev mødt med vrede og en hadsk stemning, da han søndag aften sammen med sin nye klub Lyon besøgte sin tidligere hjemmebane Stade Velodrome i Marseille.

Den 30-årige midtbanespiller forlod Marseille for godt et år siden for at spille i russiske Dynamo Moskva, men denne sommer vendte han retur til fransk fodbold, hvor Lyon stod klar med en kontrakt.

Da Lyon søndag var på besøg i Marseille var der had i luften, og Valbuena kunne se sit tidligere hjemmepublikum kalde ham "forræder" på store bannere.

På den ene endetribune havde tilskuere medbragt en figur af midtbanespilleren, der forestillede, at han blev hængt i en galge.

På banen var Mathieu Valbuena også jaget vildt, og Marseilles Romain Alessandrini modtog før pausen et rødt kort for en grim tackling af Lyon-spilleren.

Marseilles publikum var ikke færdige, og efter pausen begyndte flere tilskuere at overdænge banen med plastikflasker, hvilket betød, at dommeren afbrød kampen i 20 minutter.

Lyons præsident, Jean-Michel Aulas, er dybt berørt af Marseille-tilskuernes opførsel. Især overfor Valbuena, der nåede at spille otte år i Marseille, før han forlod den sydfranske klub.

- Den bedste beslutning ville være ikke at genstarte kampen.

- Det var en meget ubehagelig atmosfære. Jeg har befundet mig i fodboldens verden i 28 år, og jeg har aldrig set noget lignende.

- Hvad der skete mod Valbuena var et vendetta. Hans fysiske sikkerhed blev bragt i fare, siger Lyon-præsidenten.

Kampen mellem de to klubber endte 1-1. Både Lyon og Marseille er placeret i midten af den franske Ligue 1.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...