Foder i en kold tid

Frosten gør det svært for vinterfugle at finde mad i øjeblikket - Nibe Jagtforening er trådt til med masser af kornfoder

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Peter Knudsen understreger, at Nibe Jagtforening bliver ved med at fodre fuglene, indtil isen er væk, og de igen selv kan finde deres føde.

NIBE:Vinteren har bidt sig fast i naturen, hvor det kan være svært for dyrene at finde mad. I dele af Limfjorden har svømmefuglene svære betingelser i øjeblikket. Det har fået Nibe Jagtforening til at fodre i et område mellem havnen og roklubbens klubhus, hvor vandet fryser til. Omkring 100 kilo korn bliver strøet ud hver eftermiddag. - Og vi bliver ved, indtil isen er væk. Det nytter ikke at gå i gang og så kun fortsætte i en uge, understreger Peter Knudsen, der er medlem af bestyrelsen i jagtforeningen. Delte meninger om fodring Der er delte meninger om, hvorvidt man skal fodre fugle, der har svært ved selv at finde føde. Et argument imod er, at naturen skal have lov til at gå sin gang, og at det er en del af naturens orden, når de svageste ikke kan klare sig. Det er ikke holdningen i Nibe Jagtforening. Beslutningen om at fodre blev taget i bestyrelsen, der mener, det er en relevant opgave. - Vi vil gerne vise, at vi ikke kun er interesseret i at skyde, forklarer Peter Knudsen. - Grundholdningen er, at vildt- og naturpleje er vigtig. Og desuden er det noget, der er en del af enhver jægers uddannelse. Derfor fodrer vi. Ingen jagt i øjeblikket Plejen af dyrene hænger også sammen med ønsket om en stærk bestand af fugle. - Vi er selvfølgelig også interesseret i, at der er noget at jage, siger Peter Knudsen. - Det er nu engang sådan i naturen, at dyr der lever godt, får mere afkom, og det er med til at sikre fuglene. Han slår fast, at man ikke kan jage en bestand, der ikke kan holde til det. - Og der er ingen rigtige jægere, der jager i disse tider, når fugle og andre dyr i forvejen er stressede og skal bruge al deres energi på at finde føde, siger Peter Knudsen. Det er især hundredvis af gråænder, der bliver fodret i øjeblikket. Der er delt kornfoder ud siden forrige lørdag, og bestyrelsen regner med, det kommer til at koste omkring 3000 kroner at blive ved, indtil vandet i fjorden igen er tøet op, og fuglene selv kan finde deres føde. Nibe Jagtforening har 250 medlemmer.

Forsiden