Erhverv

Fodfejl: Bankbosser kan måske slippe for retssag

En postfejl risikerer at bremse ankesag i den såkaldte Ebh-sag, hvor syv ledende medarbejdere blev frifundet i byretten

Arkivfoto: Grete Dahl

Arkivfoto: Grete Dahl

KØBENHAVN:Det er ikke sikkert, at en højt profileret sag om påstået kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri får lov til at køre i landsretten, skriver Finans.

I juli ankede bagmandspolitiet sagen mod syv tidligere ledende medarbejdere i tre pengeinstitutter, efter at de var blevet frifundet i byretten i den såkaldte Ebh-sag.

Men i mandags afleverede forsvarsadvokaterne en klage til Vestre Landsret, hvori de argumenterer for, at sagen skal afvises, fordi bagmandspolitiet har klokket i det og ikke overholdt de formelle tidsfrister for at indgive ankesagen.

Når tidsfristerne ikke er overholdt, skal sagen afvises, og dermed står byrettens frikendelser ved magt, mener forsvarerne.

Ikke specielt betryggende

Hvis ankesagen får lov at køre, kan den resultere i fængselsstraffe på helt op til otte år til flere af de syv tiltalte.

- Det er ikke en specielt betryggende måde, denne sag har været håndteret på. Som part i en sag og som borger må man forvente, at anklagemyndigheden er i stand til at overholde de ankefrister, der gælder, siger Arvid Andersen, der er forsvarer for Ebh Banks tidligere adm. direktør Finn Strier Poulsen.

Bagmandspolitiet er enigt i, at nogle af de breve, som blev sendt ud med oplysninger om anken, blev sendt en dag for sent. Men det skyldes ifølge bagmandspolitiet en fejl hos Postnord og ikke hos bagmandspolitiet, og under alle omstændigheder er der tale om en bagatel, som ikke skal have indflydelse på, at ankesagen skal have lov til at køre, lyder argumentet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst