Fodfolket kan nu få plads i Venstres top

Venstres landsmøde vælger fremover tre medlemmer af forretningsudvalget, og landsmødet får flere delegerede

Fodfolket kan nu få plads i Venstres top

Venstre har ændret sine interne spilleregler, så partiet åbner forretningsudvalget for folk udefra, som ikke sidder i folketingsgruppen, EU-Parlamentet eller hovedbestyrelsen.

Det vedtog Venstres landsmøde lørdag i Herning.

Spillereglerne blev ændret med næsten nordkoreanske stemmetal efter en meget begrænset debat og uden tætte kampafstemninger. Kun en håndfuld delegerede stemte imod i de i alt 14 afstemninger.

- Landsmødet har nu med imponerende effektivitet behandlet de indkomne forslag, siger dirigenten Louise Gade, som er tidligere borgmester i Aarhus.

Spillereglerne ændres staks på forslag af vedtægtsudvalget fra hovedbestyrelsen og regionerne. Carl Holst, som er formand for Region Syddanmark, har været formand for udvalget, som har behandlet 22 forslag fra medlemmerne.

- Partiet skal have initiativ og engagement. Vi skal have en struktur så flad som muligt med færrest mulige led, siger Carl Holst.

Efter forslaget opstiller Venstres 450 vælgerforeninger delegerede til landsmødet. Derfor får Venstres landsmøde næste år 1100 delegerede mod 775 i år.

Desuden vælger Venstres landsmøde fremover tre medlemmer af forretningsudvalget. Her får Venstres Redaktørforening ikke længere sæde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.