Udland

Fodslæb i Athen får aktier til at dykke

Grækenlands forhandlinger med den såkaldte trojka er gået i stå. Det sendte torsdag aktierne nedad.

Fodslæb i Athen får aktier til at dykke

En halv time inden lukketid på børsen i den græske hovedstad, Athen, faldt aktierne torsdag med mere end fem procent.

Det skete kort efter, at Den Internationale Valutafond (IMF) havde meddelt, at forhandlingerne om at frigive endnu en portion af milliardlånet til den kriseramte stat, er gået i stå.

Den græske regering har ikke nået de finansielle mål, de har sat sig, og de seneste ugers forhandlinger har ikke ført til en løsning.

Selv om regeringen har gjort fremskridt med de økonomiske reformer, "må der stadig opnås forståelse mellem Grækenland og dets kreditorer" om betingelserne for, at næste portion penge kan udbetales til det dybt forgældede land, siger IMF-talsmand Gerry Rice.

Regeringen i Athen har bedt om at få yderligere to år til at opfylde de krav, den såkaldte trojka - bestående af EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og IMF - har stillet om besparelser på Grækenlands budgetter.

Hverken IMF eller EU-landene har hidtil været imødekommende over for den græske bøn.

Grækenlands premierminister, Antonis Samaras, har tidligere sagt, at landets pengekasser vil være tomme den 16. november, med mindre trojkaen udbetaler næste portion nødlån på 31,2 milliarder euro (233 milliarder kroner).

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.