Fodspor fører til det sunde valg

Aalborg Kommune vil fremme borgernes sundhed ved at give dem et kærligt puf i retning af de grønne varer

Kunderne i SuperBest i Aalborg Øst bliver ved hjælp af fodspor ledt hen mod grøntafdelingen som led et nyt projekt.	Foto: Martin Damgård

Kunderne i SuperBest i Aalborg Øst bliver ved hjælp af fodspor ledt hen mod grøntafdelingen som led et nyt projekt. Foto: Martin Damgård

AALBORG:Et samarbejde mellem Aalborg Kommune og Superbest i Aalborg Øst skal fremme borgernes sundhed.

Indtil nu har man i kommunen benyttet sig af kampagner for at få folk til at ændre vaner. Men man undersøger i øjeblikket nye metoder.

- Det der med at slå folk oveni hovedet med dårlig samvittighed og løftede pegefingre, det dur ikke. Med fodspor på gulvet prøver vi en ny metode af, siger Mads Borgstrøm Hansen, der er projektleder i Sundhedsværkstedet Øst.

Fodspor viser vejen

Udover fodspor på gulvet møder kunderne i SuperBest også små skilte, der fortæller, hvilke varer der er sundest.

- Jeg vil gerne være med til at tage et ansvar i området, og jeg synes, at det er et rigtig spændende projekt. Det er jo fint, at butikken også kan bruges til at snakke med borgerne om sundhed, fortæller købmand Knud Mølgaard.

Han har også valgt at sætte prisen ned på flere af de sunde madvarer.

Kun fastasien sætter grænser

Metoden med fodspor på gulvet kaldes nudging, der betyder at give et kærlig skub i en bestemt retning. Sporene gør, at kunderne ubevidst søger hen mod en bestemt vare, i denne sammenhæng frugt og grønt.

Man har tidligere brugt metoden i København, hvor kommunen på nogle herretoiletter har malet en flue i kummen, som skal få mænd til at ramme mere præcist i deres forsøg på at sigte efter fluen.

- Der er ikke nogen model eller teori for, hvad der virker eller ikke virker. Det er kun fantasien, der sætter grænser, siger professor fra Bent Egberg Mikkelsen fra Aalborg Universitets afdeling i Købanhavn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.