Fødekæde fortsætter

Talentudviklingen fortsætter i nordjysk kvindehåndbold

Der bliver stadig udklækket nye, unge talenter, der kan tage over efter Stine Jørgensen. Men de smuutter videre til andre landsdele. Arkivfoto: Michael Koch

Der bliver stadig udklækket nye, unge talenter, der kan tage over efter Stine Jørgensen. Men de smuutter videre til andre landsdele. Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:Nordjysk damehåndbold fik et gevaldigt skud for boven, da Aalborg DH gik konkurs og måtte opgive at stille op i denne sæson.

Pludselig stod en masse spillere uden kontrakt, og udsigten til fremtidig elitehåndbold i landsdelen så sort ud.

Men der er stadig grøde i pigehåndbolden i Nordjylland. Faktisk havde Aalborg DH længe før lukningen opgivet at drive eliteholdene for U18 og U16, der i stedet er blevet videreført af samarbejdsklubberne Visse, Dronninglund, Aalborg KFUM, Hjallerup, HK 89 Båndbyerne, Aabybro, AIK Vejgaard og Nøvling under navnet Aalborg Ungdomshåndbold.

Visse og Dronninglund har i fællesskab påtaget sig det økonomiske ansvar med en underskudsgaranti på en kvart million kroner.

- Ved hjælp af sponsorater og spillerbetaling ser det ud til, at driften kan løbe rundt, og det er lykkedes at få gode trænere, samtidig med at begge hold har kvalificeret sig til den bedste række, siger Visse-formand Erik Pedersen.

Han tilføjer, at der også i U14-regi er grøde i talentudviklingen, idet Aalborg Ungdomshåndbold samler en trup til ugentlig træning i samspil med den tidligere Aalborg DH-spiller Karen Brødsgaard på Trænerskolen i Aalborg.

At de største talenter siden forlader Nordjylland, betegner lederne som ærgerligt.

- Vi ville helst udklække spillere til et nordjysk ligahold, men er under alle omstændigheder stolte, når vi kan sende talenter videre til store klubber, siger Dronninglund-formand Torben Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.