Fødselar Thorup er beæret over U/21-jobbet

Tilbuddet om at blive ny U/21-landstræner var for godt til at sige nej, fortæller en beæret Jess Thorup.

Fødselar Thorup er beæret over U/21-jobbet

Samme dag som Jess Thorup fylder 43 år, bliver han ansat i et ønskejob som U/21-landstræner. Så det er en god torsdag for fødselaren, der skal fortsætte i jobbet som Esbjerg-træner sæsonen ud.

Thorup fortæller, at han er beæret over at overtage U/21-tjansen fra Morten Wieghorst, der til sommer skal være assistenttræner i Swansea, hvor Michael Laudrup er manager.

- Jeg fik i januar en henvendelse fra først DBU's elitechef, John Helt, og dernæst generalsekretær Jim Stjerne Hansen, om jeg kunne tænke mig at blive landstræner i DBU.

- Da jeg siden fik at vide, at der var tale om posten som U/21-landsholdstræner, blev jeg dels meget beæret og dels meget interesseret, siger Jess Thorup til DBU's hjemmeside og tilføjer:

- At blive betroet at arbejde med de største talenter i dansk fodbold og have tæt forbindelse til både A-landsholdets trænerteam og de øvrige ungdomslandstrænere i en organisation, der vil stå for den ypperste talentudvikling i international fodbold, er en kæmpeudfordring for mig.

Men der skulle også noget ekstra til, før Thorup ville skifte sin trygge base i Esbjerg ud med et andet job.

- Esbjerg har været min klub i rigtig mange år, og der skulle et trænerjob som det, jeg tiltræder i hos DBU til sommer, til at lokke mig væk fra Esbjerg.

- Esbjerg har været en foregangsklub inden for talentudvikling ved at bruge ressourcer på tidligt at udvikle de bedste spillere, være drivkraft bag byens eliteidrætsklasser og have en sportslig strategi om at udvikle to tredjedele af spillerne i A-truppen selv.

- Det er jeg meget tilhænger af. Jeg har meget at takke Esbjerg for, og det vil passe mig glimrende at vende tilbage til klubben på et tidspunkt, siger Thorup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst