EMNER

Født ind i restaurationsbranchen

] Esben Smith Daarbak, 40, er opvokset og bor i Løkken, men er ved at finde bolig på Tranum-egnen. ] Han er født ind i hotel- og restaurationsbranchen og har en meget alsidig baggrund. Har beskæftiget sig med alt fra det daglige, danske køkken til kreativ madlavning. ] Hans mor og hendes seks brødre har alle været tjenere, en søster er smørrebrødsjomfru, og hans fars to brødre har haft kro. Helt fra lille kom han rundt i køkkenerne hos familiemedlemmerne og studerede forholdene. Siden sin tidligste barndom har han vidst, at han ville være kok. ] Blev udlært skibskok hos søværnet og opholdt sig efter læretiden 10 år på inspektionsskibe ved Grønland og Færøerne. I elevtiden var han på flådestation på Grønland, hvor der var hyppig udskiftning af kokke, og det blev en lærerig periode, hvor han arbejdede sammen med 52 forskellige kokke. ] I sommerferier og friperioder har han i en årrække arbejdet på restauranter i Løkken, bl.a. Peter Bådsmand. ] De seneste år har Esben Smith Daarbak bl.a. arbejdet på Sundbyhus i Nørresundby, Vendiahallen i Hjørring og Hereford House i Hjørring, hvor han havde mulighed for at "lege med maden". Der skulle alt laves fra bunden, og menuerne skulle følge årstiderne.