Følelsesladet debat om skolelukninger

Det ligger fast, at fem folkeskoler lukkes i Hjørring Kommune

- Men det har været en god proces med en stor grad af dialog, sagde borgmester Arne Boelt. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Kim Dahl Hansen</i>

- Men det har været en god proces med en stor grad af dialog, sagde borgmester Arne Boelt. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Kim Dahl Hansen

HJØRRING:Efter næsten to timers debat afsluttede politikerne i Hjørring Byråd torsdag aften knap et års diskussion og forhandling om en ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet.

Resultatet blev, at der i fremtiden kun skal være tre dagtilbudsområder og skoledistrikterne reduceres til seks. Der lukkes fem folkeskoler.

Det er skolerne i Astrup, Tversted, Hundelev, Poulstrup og Holmegårdskolen i Hjørring by.

- Men det har været en god proces med en stor grad af dialog, sagde borgmester Arne Boelt.

Formanden for Børne-, skole- og undervisningsudvalget, Daniel Rugholm, slog desuden fast, at der i budgettet også er sikret gode vilkår for at oprette private tilbud dér, hvor skolerne lukker.

Når debatten trak ud, så hænger det sammen med, at netop børneområdet er særdeles følelsesladet. Politikerne var over en bred kam kede af at skulle spare langt over 300 mio. kr. over de næste fire år. Bekymringerne over meget høje klassekvotienter i fremtiden var store, og så forstod politikerne på hver sin side af byrådssalen at pirre til hinandens ideologiske holdninger.

Drillerier fra Venstre

- Jeg havde aldrig drømt om, at det skulle blive Socialdemokraterne, der privatiserer vores folkeskole, lød det drillende fra Venstres gruppeformand, Henrik Jørgensen.

Han henviste til, at tre af de fire folkeskoler, der lukkes, genopstår som privatskoler.

Venstre var sammen med DF og Vivi Jensen (løsgænger) imod, at der lukkes daginstitutioner og skoler på landet. Enhedslistens Louise Hvelplund stemte imod hele strukturændringen.

Hele debatten om den nye struktur har engageret mange borgere. Der kom flere end 700 høringssvar ind.

For fire år siden lukkede Hjørring Kommune syv skoler. Dengang var der store og voldsomme protester, men denne gang har debatten været langt mere civiliseret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.