Danmark

Følg med her: Så er trekløverregeringen realitet

De tre partier, der har forhandlet om dannelsen af en borgerlig trekløverregering, holder pressemøde

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

DANMARK:Venstre, Liberal Alliance og Konservative indkalder til pressemøde på Marienborg klokken 15 søndag, oplyser Statsministeriet.

Her vil de tre partier ifølge Ritzaus oplysninger præsentere et nyt regeringsgrundlag.

De tre partier har ført officielle forhandlinger om at danne en trekløverregering siden mandag.

I sidste weekend inviterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), LA og K med i regering i erkendelse af, at forhandlingerne om fremtiden for dansk økonomi stod i stampe.

Efter fem dages forhandlinger var de tre partier nået så langt, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, lørdag blev inviteret til en orientering på Marienborg.

DF’s mandater er afgørende for den kommende trekløverregering. Uden DF er der nemlig ikke borgerligt flertal.

Thulesen Dahl ville efter orienteringen hverken vende tommelfingeren op eller ned. Han konstaterede, at det bliver en regering, der skal søge flertal fra sag til sag.

- Det er deres regeringsgrundlag, de sidder og grifler på.

- Vi står frit i forhold til de kommende forslag. Derfor kan vi kæmpe vores kamp for Dansk Folkepartis synspunkter, sagde Thulesen Dahl.

Anderledes euforisk var stemningen i den konservative folketingsgruppe, da den søndag morgen blev orienteret om forhandlingerne. Mødet sluttede med højlydte klapsalver.

- Vi er rigtig begejstrede for det, der ligger på bordet. Derfor håber jeg også, at vi senere i dag kan få præsenteret regeringsgrundlaget, sagde folketingsmedlem Mai Mercado efter mødet.

Udenrigsminister Kristian Jensen har på ganske moderne vis kommenteret forløbet med en stribe positive ikoner, såkaldte emojis, på Twitter. Blandt andet en trekløver og et dannebrogsflag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.