Coronavirus

Her er regeringens nye coronarestriktioner

Regeringen opfordrer til, at man går på juleindkøb alene i år, hvis man bor i en af 17 hovedstadskommuner. I resten af landet er ændringerne små

- Vi indkalder til pressemøde i dag klokken 16, hvor vi vil redegøre for hele pakken af restriktioner, siger Magnus Heunicke før samrådet tirsdag, der handler om inddragelse af Folketingets partiet i beslutninger om netop covid-19.

- Vi indkalder til pressemøde i dag klokken 16, hvor vi vil redegøre for hele pakken af restriktioner, siger Magnus Heunicke før samrådet tirsdag, der handler om inddragelse af Folketingets partiet i beslutninger om netop covid-19.

KØBENHAVN:På et pressemøde tirsdag fortalte Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at regeringen indfører yderligere coronarestriktioner.

Særligt 17 hovedstadskommuner bliver ramt af stramninger, men der er også nye restriktioner, som gælder resten af landet.

En af dem, der kommer til at kunne mærkes under juleindkøbene er bestemmelsen om, at større butikker skal ensrettes, så alle kunder skal gå samme vej rundt i butikken - og ikke på kryds og tværs.

Desuden bliver de landsdækkende anbefalinger om antal kvadratmeter per handlende i butikker et krav, og der skal skiltes med det i butikkerne.

Du kan se alle restriktionerne her:

Nye coronarestriktioner, som gælder fra 7. december og foreløbigt indtil 2. januar 2021

Landsdækkende restriktioner:

* Krav om ensretning i større butikker.

* De landsdækkende anbefalinger om antal kvadratmeter per handlende i butikker bliver til et krav, og der skal skiltes med det i butikkerne.

Restriktioner, som gælder i de 17 hovedstadskommuner Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, København, Lyngby-Taarbæk og Tårnby:

* Alle unge i alderen 15 til 25 år opfordres til at lade sig teste.

* Opfordring til juleindkøb en person ad gangen.

* Anbefaling om virtuel undervisning og eksamener på videregående uddannelser, når det er muligt.

* Maksimalt 10 personer til idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år. Aktiviteter for særligt udsatte børn er undtaget.

* Elever i grundskolen, ungdoms- og voksenuddannelser skal spise frokost klassevist.

* Studerende på ungdoms- og voksenuddannelser må ikke undervises på tværs af klasser eller klassetrin.

* Det anbefales, at fag med særlig høj smitterisiko som idræt og musik aflyses.

* Alle arbejdspladser opfordres til at sikre, at medarbejdere arbejder hjemmefra, hvis de kan.

Kilder: Coronasmitte.dk, Sundhedsministeriet.

/ritzau/

Til stede var ud over sundhedsministeren, regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm, borgmestrene fra København og Frederiksberg samt andre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.