Færdselsforseelser

Fører af speedbåd fra dødsulykke havde drukket

Kun en af de fire døde fra ulykke ved Hundige havn var ædru, viser undersøgelse

Fire mænd er døde i en speedbådsulykke nær Hundige på Sjælland tirsdag d. 11 september 2012. Her slæbes speedbåden væk. Arkivfoto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012

Fire mænd er døde i en speedbådsulykke nær Hundige på Sjælland tirsdag d. 11 september 2012. Her slæbes speedbåden væk. Arkivfoto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012

ROSKILDE:Alt tyder på, at den speedbåd, der forulykkede ved Hundige den 11. september, blev ført af en mand, der havde drukket alkohol over promillegrænsen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.
Speedbåden med fire mænd om bord sejlede med høj fart ind i en stenhøfde lige nord for Hundige Havn om natten, efter at de havde været på en sejltur, hvorunder de blandt andet havde været på restaurant i Nyhavn.
Alle mændene døde ved ulykken.

Promille over grænsen

Undersøgelser fra Retskemisk Institut viser, at en af mændene var ædru, mens de tre øvrige omkomne havde promiller i blodet over de 0,5, der er grænsen for lovligt at kunne føre en speedbåd.

Den person, som politiet formoder førte speedbåden på ulykkestidspunktet, var en af de personer, hvis promille oversteg 0,5 procent, oplyser politiet.
Politiets undersøgelser af den tragiske ulykke har tidligere vist, at mændene ikke døde af kvæstelser ved påsejlingen. De er alle druknet efter at være slået bevidstløse ved kollisionen med stenene.
Søfartsstyrelsen har undersøgt speedbåden uden at finde fejl på den, oplyser politiet, som nu henlægger sagen.
De fire mænd var mellem 45 og 53 år. De tre var fra Greve, mens den fjerde kom fra Roskilde.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.