Først fyret nu hyret

Jon Steffensen er manden, der ændrede Gasværket fra en succes til en monstersucces. Nu skal han forsøge at gøre det samme i Zentropa.

Jon Steffensen er manden, der ændrede Gasværket fra en succes til en monstersucces. Nu skal han forsøge at gøre det samme i Zentropa.

For kun godt en måned siden blev direktøren for teatret Gasværket i København, Jon Steffensen, fyret på noget af det gråeste papir set i mands minde. Han havde - ved siden af sin direktørhyre - fået nogle gedigne honorarer for at lave scenografi til forestillingen "Elsk mig i nat". I alt fik han 170.000 kroner oven i direktørhyren. Og endnu værre: Han glemte at orientere sin bestyrelse derom. Dermed var han fortid på det teater, som han i en årrække havde udviklet fra en succes til en monstersucces. Efter seks uger i arbejdsløshedskøen er Jon Stephensen i filmselskabet Zentropa. Her skal han ifølge selskabets nye strategiplan være såkaldt omverdenschef i koncernen. Derudover indtræder han i ledelsesgruppen i virksomheden, oplyser Peter Aalbæk Jensen, grundlægger af Zentropa. Jon Stephensen skal styrke potentialet i Zentropas produktioner over for omverdenen og publikum specielt. - Jeg er teaterverdenen taknemmelig for at stille denne kapacitet til rådighed for Zentropa på et tidspunkt, hvor firmaet virkelig har brug for det, siger Peter Aalbæk Jensen. Zentropa er i øvrigt - som mange andre dele af dansk erhvervsliv - ramt af krisen. En krise der har betydet en markant tilbagegang i salget af billetter til danske film i 2009, og som betyder, at Zentropa er på vej ind i en voldsom fyringsrunde.

Forsiden


Breaking
Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem
Luk