Først ulve - så elefanter

Store dyr som elefanter, næsehorn, vilde heste, bisoner, løver og leoparder er en naturlig del af den europæiske tempererede fauna, siger professor

Elefanter hører til i dansk natur, mener professoren. Arkivfoto

Elefanter hører til i dansk natur, mener professoren. Arkivfoto

DANMARK:Ulven er ikke det eneste dyr, som kan få comeback i det vilde danske dyreliv. Professor i biologi på Aarhus Universitet, Jens-Christian Svenning, ser gode muligheder for at langt mere eksotiske dyrearter kan komme tilbage til Danmark.

- Store dyr som elefanter, næsehorn, vilde heste, bisoner, løver og leoparder er en naturlig del af den europæiske tempererede fauna og har forekommet her vidt og bredt igennem hundredtusindvis af år og kun manglet i nyere tid, siger han til metroXpress.

I første omgang mener Jens-Christian Svenning, at der er rig mulighed for vildsvin, ulve og elge, der trives i vores nabolande under forhold meget lig de danske. Men selv elefanter kan gå vildt i den danske natur den dag i dag, mener han.

Interessant dynamik

- Med en kreativ forvaltning i nogle store naturområder, som for eksempel nationalparker, kunne elefanter godt være en mulighed. Jeg synes, at der er gode muligheder for at få en mere righoldig stordyrs-fauna igen, siger han til metroXpress.

Jens-Christian Svenning påpeger, at en vild bestand af eksempelvis elefanter i Danmark kunne give en vigtig og interessant dynamik til naturen, blandt andet ved at holde træer og buske nede samt producere store mængder gødning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.