Første etape tog fem år

Første del af Vaarst Uret indviet lørdag - grusgrav bliver til rekreativt område

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VAARST:Det er et kæmpestort projekt, landsbyen Vaarst i Aalborg Kommune har kastet sig ud i. En tidligere grusgrav forvandles til et stort, rekreativt område, og lørdag kunne der så bankes en milepæl i jorden. Her blev første og klart største etape indviet: Et fælleshus kaldet Årstidernes Hus, to shelters og den første indretning af området, som er formet som et ur.

Det har taget omkring fem år at nå hertil. Så ganske forståeligt var formanden for Foreningen Vaarst Uret, Franciska Olesen, lykkelig over at kunne byde velkommen til indvielsen.

Afgørende støtte

Der var sang ved Ida Lohmann, som er opvokset i Vaarst, samt Vaarst Friskoles børn, og så var rådmand Thomas Kastrup-Larsen (S), Sundhed og Bæredygtig Udvikling, mødt op for at lykønske byen med Vaarst Uret.

Aalborg Kommune har en stor del af æren for, at projektet er blevet realiseret. Der er ydet økonomisk støtte til første etape, og dermed har det været nemmere at få fonde med på ideen.

Kommunen støtter også næste etape. Projektet er nemlig langt fra færdigt. Nu skal der etableres legepladser og svævebane, ligesom indretningen af området skal gøres færdig. Senere etableres blandt andet udendørs træning og krolf-bane.

Hotel til heste

Området er indrettet som et ur med 12 felter, og de kommer også til at symbolisere årets gang. Hvert felt får sin egen funktion fra legepladser til små, lidt større og helt store børn, beachvolley, kælkebakke og shelters. Dertil kommer et hø-hotel til heste. Her kan de tilbringe natten, mens rytterne kan benytte de to shelters.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Drabet på Mia: Grusomt anklageskrift
Luk