Første flagdag i Brønderslev efter ny veteranpolitik

Danske veteraner blev onsdag eftermiddag hædret i Rhododendronparken, og det var første gang efter ny veteranpolitik er vedtaget

Kristian Gull Pedersen og Bente Poder
Generalmajor Jørgen Høll mindede de fremmødte om, at veteraner ikke kun er soldater, men også politi, hjemmeværn, sygeplejerske og andet personale, der gør en vigtig indsats for vores land. De mange fremmødte ærede de faldne veteraner med et minuts stilhed
6. september 2018 09:25 - Opdateret 6. september 2018 09:27

BRØNDERSLEV: Onsdag 5. september markerer den årlige flagdag for de danske veteraner. For andet år i træk dannede Rhododendronparken i Brønderslev rammen for fejringen af veteranerne i Brønderslev Kommune, men det er første gang flagdagen markeres efter byrådet tidligere i år vedtog en veteranpolitik.

Borgmester Mikael Klitgaard (V) bød velkommen i parken til danske veteraner og pårørende, og for ham er det vigtigt, at det nu er en fast tradition, at hædre veteranerne i kommunen.

- Det er en god tradition, som vi fik indført sidste år. I Brønderslev Kommune er der 279 registrerede veteraner. Det er vigtigt, at vi hædrer dem, der har gjort en indsats for vores land, siger Mikael Klitgaard.

Forskellen mellem liv og død

Efter borgmesterens velkomst blev flaget blev hejst af Torben Houge Nielsen og Kaj Ove Bendixen til tonerne af "Der er ingenting der maner" akkompagneret af Brønderslev Harmoniorkester. Herefter fik dagens gæstetaler Jørgen Høll ordet. Jørgen Høll er tidligere chef for specialoperationskommandoen på Flyvestation Aalborg, og har derfor været i tæt kontakt med mange veteraner. Han satte stor pris på, at man også i Brønderslev hædrer deres indsats 5. september.

- Alle veteraner har en personlig historie. I har påtaget jer en opgave, som vi som nation og folk har valgt, I skulle løse. I har været forskellen mellem liv og død, siger Jørgen Høll.

Jørgen Høll talte videre om vigtigheden af veteranernes indsats og deres store professionalisme under udsendelsen. Men det er også vigtigt at huske de faldne, og de blev æret med et minuts stilhed.

Vi skal støtte veteranerne

For borgmester Mikael Klitgaard er det vigtigt, at Brønderslev Kommune har en veteranpolitik for at anerkende veteranernes indsats, men også for at kunne hjælpe de, der måtte have brug for det efter hjemkomsten.

- Mange får gode oplevelser ud af at være udsendt og får kompetencer, de kan bruge efterfølgende. Men der er også en lille del, som kommer til skade eller har givet deres liv. Vi skal være der for at hjælpe dem, der har fået lidt problemer med hjem også, siger Mikael Klitgaard.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...