Første Mladic-vidne om folkedrab: Det var selvforsvar

Tidligere bosnisk-serbisk general Ratko Mladic åbnede mandag sit forsvar ved krigsforbryderdomstolen i Haag.

19. maj 2014 17:41

Den folkedrabsanklagede Ratko Mladic, der var general for de bosniske serbere under krigen på Balkan i 1990'erne, indledte mandag i Haag sit forsvar ved den internationale krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien.

Forsvarets første mand i vidneskranken var den tidligere officer Mile Sladoje, der sagde, at Mladics soldater "aldrig var snigskytter" under belejringen af Sarajevo i 1990'erne, hvor 10.000 mennesker blev dræbt.

- Vi havde almindelige infanteri-våben. Vi havde ikke snigskyttegeværer, sagde Sladoje til de tre dommere i tribunalet.

- Der var stående ordre på, at man ikke måtte affyre sit gevær, men kun besvare fjendens ild, sagde han.

Ratko Mladic, der var iklædt et sort jakkesæt, sort slips og en hvid bluse, lyttede opmærksomt, mens Mila Sladoje talte.

Den nu 72-årige Mladic står over for 11 anklagepunkter - heriblandt folkedrab - i forbindelse med krigen fra 1992 til 1995, der kostede 100.000 livet og drev 2,2 millioner mennesker på flugt.

Mladic er blandt andet anklaget for at have beordret drabet på op mod 8000 muslimske mænd og drenge i byen Srebrenica i juli 1995, efter at de havde overgivet sig.

Ratko Mladic blev fanget i Serbien i 2011, hvorefter han blev ført til den internationale krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...