Frederikshavn

Første navne til Skagen Festival afsløret

Gamle populære kendinge kommer tilbage, og Sømændene debuterer

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Oysterband kommer tilbage til Skagen Festival for 15. gang til sommer.pr-fotos

SKAGEN:Landets både nordligste og ældste festival løber af stablen for 49. gang til sommer.

Men allerede nu løftes sløret for nogle af de kunstnere, som optræder på sommeren 2019s udgave af Skagen Festival.

Det er blandt andre Walther Andersen, Natasja Lee Dickinson og Jarl Jakobsen.

- Siden 2015 har Skagen Festival inviteret modtagere af musikprisen "Årets Helge" til at optræde på festivalens scener. Prisen overrækkes til unge og up-coming talenter fra folkemusikscenen, som har bid, kant og holdninger til samfund og omgivelser. Marc Facchini var første prismodtager, og siden er prisen gået til Jarl Jakobsen, Walther Andersen og senest i 2018 til Natasja Lee Dickinson, fortæller Helle Røntved fra festivalen.

Til foråret overrækkes "Årets Helge" for femte gang. I den anledning samles flere af prismodtagerne til en fælles koncert på festivalens intimscene på Kappelborg.

"Årets Helge" er opkaldt efter Helge Arildsø, der i 2014 pludselig døde midt i sit idealistiske arbejde med at fremme unge, lovende folkemusikere i Danmark.

The Grandfætters

Fredag aften står den på bølgeskvulp og sømandsviser på Havnescenen. Fra Thyborøn kommer nemlig fire grandfætre: Anders’ farmor er søster til Allans morfar, der er bror til Christians farmor, der er søster til Kesses morfars kone.

Sådan er historien. Den korte version: De har samme oldeforældre. Og derfor hedder de naturligvis The Grandfætters.

De laver selv deres musik, som tager udgangspunkt i Thyborøn. Sangene er lidt som et mix-tape, for The Grandfætters laver folkemusik. Og så laver de popmusik. Et enkelt rocknummer og noget blues er også på repertoiret, som krydres med jokes og de gode historier.

Sømændene

Bagefter overtager Sømændene scenen. Det otte mand stærke band med de glade sømænd er suveræne, og lover velkendte sømandsklassikere for alle pengene.

Sømændene er alle unge og erfarne musikere med et godt øje til - og respekt for - musikken og de gode gamle kendinge som Otto Brandenburg, John Mogensen og Papa Bue. De har formået at samle musikken i deres helt egen stil.

Skagen Festival har igennem årene fået mange forespørgsler på lige netop Sømændene, og nu kommer de, siger Helle Røntved.

Gammel kending

Og så er Oysterband tilbage i Skagen. Bandet fejrede deres 40 års jubilæum i 2017.  De har fået stor anerkendelse for deres bidrag til folkrock-scenen - ikke bare fra den britiske hjemmebane, men ’world wide’.

De har modtaget et utal af awards, udgivet 23 albums og er på alle måder 'still going strong'.

Oysterband stod første gang på Skagen Festivals scene i 1993 og koncerten i 2019 bliver deres 15. besøg. Festivalgæsterne kan se frem til en medrivende musikoplevelse, der svinger fra det intense og stemningsfulde til det mere rockede udtryk, når Oysterband med karismatiske John Jones i front går på scenen i Skagen Kultur- og Fritidscenter torsdag aften.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.