Første skoledag i DcH

Der blev snakket, hygget, logret og gøet på årets første træningsdag.

Hundene bliver socialiseret, når de kommer til træning i DcH - de møder andre hunde og mennesker, og lærer på den måde at begå sig. Mødet på billedet forløb med stor begejstring og glad haleføring - gensynsglæden var stor.

Hundene bliver socialiseret, når de kommer til træning i DcH - de møder andre hunde og mennesker, og lærer på den måde at begå sig. Mødet på billedet forløb med stor begejstring og glad haleføring - gensynsglæden var stor.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der var ikke helt ro i klassen, da hunde og deres mennesker søndag var samlet til årets første skoledag i DcH. Veloplagt og utålmodig gøen lød fra nogle af de pelsklædte elever, og formand Helen Vogt gjorde da også sin velkomst ganske kort. Blot kunne hun fortælle, at det er ti år siden foreningen flyttede til klubhuset på Stadevej - og at det er 45 år siden, at klubben så dagens lys. Herefter gik Helen Vogt med schæferhunden Pil i spidsen for en rask omgang lydighedstræning. Og de svingende, vippende og logrende haler afslørede, at de firbenede nød både udfordringer, ros samt godbidder. Hundeskolen på Stadevej er for alle hunde uanset størrelse, alder og race - og blandinger er også meget velkomne. Og alle hunde og deres førere kan lære nyt. - Lige fra den mindst Chivava til Sankt Bernhard-hunden kan være med her. Og alle hunde har brug for at gå til træning - ikke bare for at blive lydige og gøre, som vi siger, men også for at lære at begå sig med andre hunde, fortalte Helen Vogt. - I første omgang er det allervigtigste at socialisere hunden og lære den at begå sig over for andre hunde og mennesker. - Den skal lære hundesprog. De skal jo ikke gå i flæsket på hinanden, når de ser en anden hund. Det lærer de her lige fra hvalp. Hundeførernes erfaring denne første skoledag spændte vidt. Således havde den rutinerede hundefører og instruktør Lone Jul 40 års jubilæum som hundefører - mens 13-årige Trine Friis Thomsen selvsagt var forholdsvis ny i den sammenhæng. Trine deltog med hunden Carlo - en Golden Retriever på to og et halvt år, som hun gik til hvalpetræning med sidste år. Og i år venter der makkerparret nye udfordringer til agility-træning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.