Byggeri

Første spadestik til 15.000 kvadratmeter stort solfangeranlæg i Vindblæs

Fjernvarme tog hul på solstrålehistorie

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fjernvarmeformand Uffe Bro brugte maskinkraft, da han markerede, hvor tilbygning og akkumuleringstank ved fjernvarmeværket i Vindblæs skal være. Endvidere ses medlemmerne af forretningsudvalget, Jens Lauritzen og næstformand Torben Frederiksen (t.h.). Foto: Martin Glerup

VINDBLÆS:Løgstør Fjernvarme tog fredag hul på første kapitel af en rigtig solstrålehistorie.

Det skete, da der blev taget første spadestik til et 15.000 kvadratmeter stort solfangeranlæg i Vindblæs.

Anlægget skal efter planen forvandle solens stråler til fjernvarme til gavn for forbrugerne i hele fjernvarmens forsyningsområde.

Solfangeranlægget kan dække 15 procent grundlast i hele Løgstør Fjernvarmes forsyningsområde, og på en rigtig solrig sommerdag kan anlægget producere hele fjernvarmeforsyningen.

- Vi ser frem til at få solfangeranlægget i Vindblæs i drift, siger fjernvarmeformand Uffe Bro, der satte projektet i gang sammen med sine kolleger i fjernvarmens forretningsudvalg, næstformand Torben Frederiksen og bestyrelsesmedlem Jens Lauritzen samt direktør Jette Nielsen.

Solfangeranlægget i Vindblæs er budgetteret til 35 millioner kr.

- Da solens stråler ikke koster noget, og solfangeranlæggets varmeproduktion ikke er afgiftsbelagt, er den fremtidige udgift stort set knyttet til finansieringsudgiften i forbindelse med etableringen, og i den forbindelse er den lave rente en stor fordel, pointerer formand Uffe Bro.

Fjernvarmeformanden glæder sig over, at projektet er blevet godt modtaget af de cirka 100 lokale fjernvarmeforbrugere i Vindblæs.

I tilknytning til de mange kvadratmeter solfangere på arealet mellem fjernvarmeværket og Sparevej opføres en 22 meter høj akkumuleringstank samt 140 kvadratmeter tilbygning til det bestående værk.

Det Skørping-baserede firma Arcon Solar A/S skal levere solfangeranlægget, mens F.W. Rørteknik opfører akkumuleringstanken.

Bygge- og anlægsentreprisen udføres af HMN Entreprenøren A/S, mens L & H Rørbyg A/&S står for rør- og smedeentreprisen.

Der er for længst lavet en lang transmissionsledninger mellem Vindblæs og Løgstør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst