Første spadestik til fremtiden i Hirtshals

Stoltheden og optimismen var tydelig, da folkene bag Hirtshals Transport Center mandag officielt markerede starten på det ambitiøse byggeri af et trafikcenter med skattekontor, speditionslokaler, tankanlæg, cafeteria m.m. tæt ved motorvejens udmunding.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tidligere erhvervschef Jørn Munk Nielsen (th.) takker sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) for at han ville komme og tage første spadestik til Hirtshals Transportcenter. Foto: Hans Ravn

Sundhedsminister og tidligere transportminister Jakob Axel Nielsen (K) tog det første spadestik, og han var ikke i tvivl om, at byggeriet vil få stor betydning for Hirtshals. - Nordjylland er ikke udkantsområde i en global verden. Hirtshals er centrum i Skandinavien, sagde ministeren. Han ville dog ikke love, at regeringen ville udvide jernbanenettet, selv om det ville være til gavn for både miljøet og for mængden af trafik på motorvejene, at mere gods flyttes fra landevejen til banen. Byggeriet af Transportcentret løber op i mere end 100 millioner kroner, og det vil i løbet af de kommende år give omkring 100 arbejdspladser til byen.