Første spær til lufthavnens udvidelse monteret

18 nye limtræsspær fragtes 700 kilometer

Monteringen af de første af de nye spær begyndte i går eftermiddag. De er 49 meter lange og vejer seks ton hver. Jørgen Søgaard fra ingeniørfirmaet af samme navn, under-entreprenør til MT Højgaard, ser til, at det hele foregår, som det skal.
Foto: Mette Nielsen

Monteringen af de første af de nye spær begyndte i går eftermiddag. De er 49 meter lange og vejer seks ton hver. Jørgen Søgaard fra ingeniørfirmaet af samme navn, under-entreprenør til MT Højgaard, ser til, at det hele foregår, som det skal. Foto: Mette Nielsen

AALBORG:Udvidelsen af Aalborg Lufthavn nåede onsdag til en mærkedag, idet de første af de 18 meget store buede limtræsspær, der skal bære taget, ankom fra producenten i Tyskland.

Spærene er 49 meter lange og vejer seks ton hver. Der var seks styk med på den første sending, så i den kommende tid dukker der yderligere to tungt lastede vogntog op.
Når spærene ankommer, har de været ude på en næsten 700 km lang rejse fra Westerkappeln ved Osnabrück.
Det indebærer en tur gennem både Elbtunnellen ved Hamburg og gennem Limfjordstunnellen. Det kan lige gå, selv om vogntoget måler næsten fem meter i bredden. Ved den sidste rundkørsel uden for lufthavnen måtte nogle af vejskiltene dog afmonteres for at få det 55 meter lange vogntog drejet rundt.
I alt skal der bruges 18 nye spær til udvidelsen, nemlig seks i den sydøstlige ende og 12 i den nordvestlige. Dermed kommer den lange terminalbygning op på at have 49 spær i alt.
Det første læs spær ankom ved seks-tiden onsdag morgen, men der gik længere tid end ventet med at gøre klar til monteringen, så den kom man først i gang midt eftermiddag.
Men så var planen også at fortsætte natten igennem med monteringen, for der er ingen tid at spilde. Den store kran, der løfter spærene på plads, koster nemlig 50.000 kroner at leje - pr. døgn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.