Udland

Fogh vil ikke kommentere jobrygter

"Jeg koncentrerer mig om det job, der ligger lige for", siger Nato-chefen til rygter om, at han vil forlænges.

Fogh vil ikke kommentere jobrygter

Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen afviser at kommentere rygter, der de seneste uger er begyndt at cirkulere i europæiske medier, om, at han skulle være interesseret i et år mere i jobbet.

- Mandatet gælder for fire år - med mulighed for et års forlængelse. Det er op til de allierede at bestemme.

- For mit vedkommende er jeg fokuseret på at udføre det job, der ligger lige for - og især opgaven i Afghanistan, siger Fogh på et pressemøde mandag i Bruxelles.

Hans kommentar kommer, efter at medier i især Italien og Polen de seneste uger har taget hul på spekulationerne om, hvad der skal ske, når Fogh Rasmussens grundmandat udløber med udgangen af juli til næste år.

Spekulationerne har ført til, at Italien formelt har meldt sig med en kandidat, tidligere udenrigsminister og EU-kommissær Franco Frattini.

Den nuværende italienske udenrigsminister, Giulio Terzi, har til italienske medier officielt spillet Frattini på banen - men han skal også samtidig have sagt, at det først skulle være, efter at Fogh har fået et år ekstra.

- Han (Frattini, red.) har alle de rigtige kvalifikationer til at være den bedst tænkelige generalsekretær, alliancen kan få i år, der må forventes at blive svære og fyldt med udfordringer, har Terzi sagt i sin offentlige opbakning til Frattini.

Spørgsmålet om, hvem der skal lede Nato fra august næste år, blev drøftet på et møde blandt de 28 Nato-landes faste ambassadører i Bruxelles for to uger siden. Ifølge Ritzaus oplysninger var det ikke Fogh selv, men en af ambassadørerne der tog emnet op.

En eventuelt etårig forlængelse af Fogh vil betyde, at han bedre kan følge den Nato-ledede Isaf-styrke i Afghanistan til dørs. Det er planen, at kampmissionen Isaf slutter med udgangen af 2014, hvorefter en ny, Nato-ledet træningsmission tager over.

I 2014 skal EU besætte en række topposter, og Fogh Rasmussen nævnes sommetider i løse spekulationer og rygter om, hvem der kunne være i spil der.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.