Dronninglund

Fokus på bæredygtighed

Bæredygtighedsfestival dækker hele kommunen

På lørdag åbner bæredygtighedsbutikken i Bredgade. Privatfoto

På lørdag åbner bæredygtighedsbutikken i Bredgade. Privatfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Kom og vær med til bæredygtigsfestivalens åbningsdag lørdag 8. oktober, kl. 11, i Bæredygtighedsbutikken Bredgade 54 i Brønderslev. Sådan lyder opfordringen fra folkene bag Bæredygtighedfestivalen i Brønderslev

Folketingsmedlem Ane Halsboe-Jørgensen (S) fyrer startskuddet af til to spændende uger med rigtig mange aktiviterer.

Der serveres lidt godt til ganen i den midlertidige butik.

Med fokus på "Bæredygtig levevis" er vores ønske at få inddraget børn og unge i at agere bæredygtighed i deres hverdag.

Der arbejdes på Brønderslev Gymnasium og Dronninglund Gymnasium med forskellige emner inden for bæredygtighed.

På Brønderslev Gymnasium arbejder 1. gymnasieklasser med flere spændende emner, nemlig: Saltproduktion på Læsø - Bæredygtig svineproduktion hvor eleverne bl.a. kommer på gårdbesøg - Energi og bæredygtig udvikling, her kommer eleverne på besøg på Brønderslev Kraftvarmeværk bl.a. med fokus på solenergi og biomasse.

2. gymnasieklasse med et innovativt projekt om bæredygtig turisme på Grønland.

Talentholdet med Læsø som bæredygtig ø, herunder ekskursion til Læsø.

Der vil på gymnasiet være formidling af bæredygtighed gennem plancher til samtlige på gymnasiet.

På Dronninglund Gymnasium kommer 2. b2 og 2. b1 fra Dronninglund Skole (i alt 32 elever) på besøg 12. oktober for at få undervisning af gymnasiets 1. a omkring bæredygtighed og madspild. Folkeskoleeleverne bliver bedt om at notere ned, hvor meget mad de smider ud i løbet af ugen op til 12. oktober. Når eleverne har fået undervisning, besøger de Menu i Dronninglund, hvor de får en rundvisning og får tilbudt at lave lidt mad i butikken af det overskudsmad, Menu har fra dagen.

Fritidsklubben Sct. Georgs Gården, Nordens Alle 1 i Brønderslev vil man sammen med børnene have fokus på mindre madspild. Børnene skal bl.a. fremstille eftermiddagsmad af overskudsmad fra de to Rema 1000 butikker i Brønderslev. Formålet er, at børnene bliver opmærksomme på, at mad i skraldespanden er spildt belastning af klimaet, og så er der jo økonomisk gevinst herved.

Der arbejdes også med økologi, fordele og ulemper. Børnene skal producere sukkerfri lakrids og økologiske bolsjer, ligesom de skal bage boller af økologisk mel.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst