Fokus på børn med særlige behov

V-politiker foreslår familieklasse/skole

Mogens Brag (V): - Hvis forældres viden om opdragelse, sundhed, normer og værdier er mangelfuld, skal vi lære dem om det i stedet for at pege fingre.

Mogens Brag (V): - Hvis forældres viden om opdragelse, sundhed, normer og værdier er mangelfuld, skal vi lære dem om det i stedet for at pege fingre.

FREDERIKSHAVN:En massiv investering i den kommunale folkeskole skal være med til at vende den negative befolkningstilvækst i Frederikshavn Kommune. Men penge alene er ikke nok til at skabe en skole i verdensklasse. Der skal nytænkning til. Det siger byrådsmedlem Mogens Brag (V), der er næstformand i B&U-udvalget. - Beslutningerne om ny struktur på skole- og institutionsområdet er reelt affødt af befolkningstallets tilbagegang, noget vi alle helst var foruden. Nu har vi valgt at investere massivt på skoleområdet de næste år for at skabe en skole i verdensklasse, men inden vi når dertil, er der nogle problemstillinger, vi er nødt til at se på, siger Mogens Brag. Han vil sætte fokus på ¿børnene med særlige behov¿. - Jeg tænker både på specialområdet og normalområdet. Skolerne er i fuld gang med at uddanne AKT-lærere (adfærd, kontakt trivsel, red.), men vi skal også politisk sætte fokus på emnet og blive bedre til at skabe mønsterbrydende børn, der gør op med den negative sociale arv. Mogens Brag foreslår en egentlig familieklasse/skole, hvor forældrene inddrages. - Ansvaret for børnene er naturligvis forældrenes, men hvis forældrenes viden om opdragelse, sundhed, normer, værdier etc. er mangelfuld, skal vi måske lære børn og forældre om det i stedet for at pege fingre og klandre dem, siger Mogens Brag. Der skal også tages hensyn til ekstraordinært kloge børn. - De skal udfordres tilstrækkeligt i deres skoletilbud. Vi skal måske nytænke den traditionelle stamklasseundervisning i nogle fag og gribe til nye pædagogiske tanker, andre holddannelser, kønsopdelt undervisning og så videre. Skolen i verdensklasse er ikke skabt med penge alene - der bør også tænkes nye tanker, siger Mogens Brag.