Fokus på de nye kristne danskere

Stiftsstævne i Farsø

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FARSØ:Gennem de seneste 40 år er der kommet mange nye danskere til - enten som indvandrere eller flygtninge.

I de første mange år var de fleste af dem muslimer, men det har ændret sig i de senere år.

Nu er de fleste af de nye danskere kristne, og på den baggrund inviterer udvalget for økumeni, mission og religionsmøde i Viborg Stift søndag 1. marts til stiftsstævne i Farsø Kirke og Sognegård under overskriften ”De nye kristne danskere.”

Arrangørerne har til lejligheden inviteret to foredragsholdere, som i deres arbejde har mødt mange af de nye kristne danskere.

Den ene er biskop Steen Skovsgaard, Lolland-Falster stift. Han vil prædike ved gudstjenesten om formiddagen, og om eftermiddagen vil han holde foredrag over emnet: ”Den fremmedes øjne ser klart! – om mødet med og synet på den fremmede set i et praktisk-teologisk perspektiv.”

Den anden foredragsholder er stiftspræst Daniel Ettrup Larsen. Han vil fortælle om, hvad de gør i Folkekirkens Tværkulturelle Center i Ribe Stift for at imødekomme de mange nye i Danmark.

Det vil være et praktisk foredrag, hvor man vil kunne høre om konkrete nydanskere og deres muligheder og udfordringer i Danmark, og der vil i Daniel Ettrup Larsens indlæg blive givet ideer til at skabe kontakt - samt til tværkulturelle aktiviteter i lokalområdet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.