Fokus på de smås motion

Springteam Sæby i front

Marianne D. Cornett
Kvalitet i Børnegymnastikken er udviklet af Danmarks Gymnastik Forbund med støtte fra Nordeafonden. Projektet fokuserer på at fremme børnegymnastikken, så den fra start til slut fokuserer på børnenes motoriske udvikling. Foto: Martin Guld Fotografi
Sæby 19. september 2013 17:13

SÆBY: 8. september blev trænerne i Spring-Team Nordjylland uddannet i træningskonceptet ”Kvalitet i Børnegymnastikken”, der er Danmarks Gymnastik Forbunds svar på god børnegymnastik.

God gymnastiktræning for børn handler om at hjælpe hvert enkelt barn et skridt videre i den motoriske udvikling.

Det sker ved at vælge træningsøvelser, som passer til det enkelte barns niveau og ved at sikre et højt aktivitetsniveau i træningen

Det er nemlig hverken sjovt eller udviklende at stå i kø.

Den er de helt med på i Spring-Team Nordjylland, hvor alle børnetrænerne netop i disse dage, har været på kursus.

Her har de og lært om børns sansemotoriske udvikling, samt fået en grundig og praktisk indføring i hvordan man træner børn, så alle sikres en god motorisk udvikling.

Suppleret med et træningshæfte og en DVD om børnegymnastik har foreningens børnetrænere nu både de pædagogiske og gymnastiske redskaber, der kan sikre de fem-otte årige medlemmer den bedst tænkelige gymnastiktræning.

Kurset følges senere i sæsonen op med en træningsworkshop, hvor foreningens trænere får vejledning og gode råd om deres anvendelse af træningskonceptet.

- Vi glæder os over, at Spring-Team Nordjylland nu også har sat en proces i gang omkring børnegymnastikken. Det er et træningskoncept, som har givet rigtig mange af vore foreninger et gevaldigt løft omkring børnegymnastikken, siger projektleder i Danmarks Gymnastik Forbund Betina Juul Nielsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...