Brønderslev

Fokus på Jakob Ejersbo

Fra Aalborg til Afrika

Der er teater, baseret på Jakob Ejersbos forfatterskab. Arkivfoto

Der er teater, baseret på Jakob Ejersbos forfatterskab. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Folkeuniversitetet i Brønderslev indleder sæsonen med at sætte fokus på den nordjyske forfatter Jakob Ejersbo med titlen ”Fra Aalborg til Afrika”.

Det er lektor på Aalborg Universitet, Anker Gemzøe, der fortæller om Jakob Ejersbo forfatterskab.

Jakob Ejersbo fik et stort gennembrud med romanen ”Nordkraft” i 2002. den fik mange læsere, og bogen blev filmatiseret med succes og dramatiseret på Teater Nordkraft.

Efter Jakob Ejersbos død i 2008 fulgte endnu et gennembrud ved udgivelse af hans efterladte Afrika-triologi i 2009, nemlig kortromanen ”Eksil”, novellesamlingen ”Revolution” og den store roman ”Liberty”. I 2010 fik ”Liberty” DR Romanprisen. ”Eksil” er i 2013 blevet dramatiseret på Teater Nordkraft.

Der har været talt og skrevet meget både om Aalborg-romanen og Afrika-bøgerne, men ikke meget om, hvordan de forholder sig til hinanden. Hvordan tegner omridset af et spændende forfatterskab sig, hvis hovedværkerne ”Nordkraft” og ”Liberty” bliver holdt op mod hinanden?

Hvad hænger sammen, hvad er forskelligt i samfunds- og menneskeskildring, i sprog og stil? Hvor langt er der fra Aalborg til Afrika? Af andre foredrag i Folkeuniversitetet kan nævnes et besøg af glaciolog, informationschef ved GEUS, Henrik Højmark Thomsen, og museumsinspektør i Skagen, Mette Bøgh Jensen. Sidstnævnte fortæller om Marie Krøyer.

Mødet er torsdag 19. september på Brønderslev Bibliotek. I øvrigt er Folkeuniversitetet gået sammen med Brønderslev Bibliotek.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.