Fokus på krigens gru i Syrien

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Saif Aldeen Tahhan brød igennem da han i sommer lancerede billedserien Syria go.

Med malerier og billeder viser det syriske kunstnerpar Zahr Miro og Saif Aldeen Tahhan deres smerte over det, der sker i hjemlandet.

6. december sætter de også ord på, når de holder fernisering på udstillingen "From Syria with love" hvor de også fortæller om deres kunst i Folkekirkens Hus på 3. sal.

Saif Aldeen Tahhan brød igennem både i Danmark og udlandet, da han i sommer lancerede billedserien Syria Go.

Efter at have udstillet værkerne i Budolfi Kirke er han nu sammen med sin kone Zahr Miro flyttet ind i Folkekirkens Hus med en række nye grafiske værker og malerier.

Zahr Miro er som Saif Aldeen Tahhan kunstner og fra Damascus, og det er minderne og oplevelserne fra hjembyen og hjemlandet, de to billedkunsterne de næste par måneder deler med nordjyder igennem udstillingen "From Syria with love". - Vi ønsker med vores kunstværker at øge opmærksomheden på situationen i Syrien. Der foregår skrækkelige ting i vores hjemland, og det går især ud over børnene. Det ødelægger dem, vores land og Syriens fremtid, siger Zahr Miro.

Zahr Miro kom til Danmark for snart 13 måneder siden, men allerede nu har hun under et praktikophold undervist i akvarel- og oliemaleri ved AOF Nord.

Netop ægteparrets egne erfaringer under turen til og op igennem Europa vises i deres billedkunst, og især for Zahr Miro er kvinder og børns oplevelser med krig og flugt væsentlige temaer.

Igennem kunsten føler hun nemlig, at hun kan nå ud med fortællingerne om lidelse, men også håb for Syrien, siger hun. - Syrien lider, syrerne lider. Jeg er i sikkerhed i Danmark, men det, jeg kan gøre for at skabe opmærksomhed på situationen i mit hjemland, er at male - at fortælle om lidelsen, men også håbet. Netop lidelse og håb er emner, som Folkekirkens Hus gerne vil sætte fokus på op til jul, og derfor er lederen af Folkekirkens Hus Henrik Thorngaard også glad for, at kunstnerparret kommer og møder kunstinteresserede nordjyder 6. december samt fortæller lidt om billederne.

- Med denne udstilling kan vi minde nordjyderne om, at ikke alle har det lige så godt, som vi har det i Danmark. Vi kan minde folk om, at julebudskabet om fred på jord ikke gælder alle steder. Mennesker flygter stadig fra krig, og vi er som medmennesker forpligtede til at hjælpe. Det skal udstillingen minde os om. Også her i den ellers - for vi danskere - hyggelige og fredelige juletid. "From Syria with love" er udstillet i Orangeriet, Folkekirkens Hus på 3. sal frem til slutningen af januar 2017.

Der er fernisering på udstillingen kl. 18, hvor det er muligt at møde kunstnerparret og stille spørgsmål til deres værker.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.